Perşembe, Kasım 29, 2012

ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

börek tarifi, tarifleri, ıspanaklı börek tarifi,  nefis tarifler, kolay tarifler, pratik tarifler
Merhaba dostlarım. Bugün sizlerle çok lezzetli bir börek tarifi paylaşacağım. Bol ıspanaklı, hem de peynirle lezzetine lezzet katılmış çıtır çıtır bir börek. Ben değişik bir şekil verdim. Siz isterseniz bildik bir şekilde de yapabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız içinde çok sağlıklı bir seçenek. Umarım beğenirsiniz.


ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

24-26 Dilim
Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 500 gr. ıspanak
  • 1 su bardağı beyaz peynir(1 kalıp)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
Ispanakların yapraklarını dallarından ve köklerinden ayıklayın. Köklerini ve sert dal kısımlarını atmayın. Onları başka yemekte değerlendireceğiz.
Yaprakları bol suda bir kaç kez yıkayın. Mümkünse sirkeli suda bekletin. Tekrar yıkayın ve süzün. İri parçalar halinde doğrayın. Tuz, karabiber ve sıvı yağı ilave edip elinizle bir kaç kez yoğurun. Suyunu bırakıp yumuşaması için biraz bekletin. Yumuşayınca avucunuzla suyunu iyice sıkın. Suyu sıkılmış ıspanağa ufaladığınız beyaz peyniri katın.
Kırmızı biberi incecik kıyın ve onu da ıspanağa katın. İyice karıştırın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kağıdı yağlayın.
Yufkayı tezgaha serin. Süt ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sıvıdan yufkanın her yerine sürün. Diğer yufkayı bu yufkanın üzerine yerleştirin. Tekrar sıvı harçtan sürün. Yufkanın bir ucunu yaklaşık bir karış içe doğru katlayın. Hazırladığınız ıspanaklı peynirli harcı katladığınız kısma yerleştirin. Her iki ucunu da biraz içe katlayıp, sıkı bir şekilde rulo yapın. Yumurta sarısını, sıvıdan kaldıysa onun içine katın. Kalmadıysa 2 yemek kaşığı suyla sulandırın ve  birazını bırakıp geri kalanı rulonun üstüne sürün.
Parmak kalınlığında yada biraz daha kalın dilimler halinde kesip,  tepsiye dilim şeklinde dizin. Kalan bulamacı üst kısımlara sürün.
Önceden ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
NOT:  Kalan son bir yufkam vardı. Onunla da muska böreği ve sigara böreği şeklinde bir kaç tane sardım. Üstlerine de çörek otu serptim. Onlarda harika oldu. Sizde istediğiniz gibi şekil verebilir yada değişik olmasını isterseniz tarifteki gibi yapabilirsiniz. İç malzeme o kadar lezzetli ki hepsine yakışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder