YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI / Kişniş Otu

Pazar, Aralık 02, 2012

YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI

Yeşil mercimek, lentil, yararları, faydaları, kişniş, sağlıklı yaşam
Yeşil Mercimek, baklagiller familyasından Mart-Nisan aylarında yetişen, Akdeniz bölgesinde yetiştirilen çok yararlı bir bitkidir. Tam bir lif deposudur. Glisemik endeksi düşük olduğu için insülin direncini yükseltmeyen harika bir karbonhidrattır. Sindirimi uzun sürdüğü için uzun süre tokluk verir. İçinde A, B1 ve B2 ile C vitamini bulunur. Yine içinde bulunan esculin ve choline adlı maddeler nedeniyle tansiyonu dengeleyici özelliği vardır. Ayrıca Potasyum, karbonhidrat, fosfor ve kalsiyum bulunur. 100 gr. mercimek 314 kaloridir.


YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI;

  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Tansiyonu dengeler.
  • Menapoz dönemindeki bayanlar için harika bir besindir.
  • Kalp ve damar hastalıklarından ve şeker hastalıklarından korur.
  • Enerji verir ve yorgunluğu giderir.
  • Kansızlara faydalıdır.
  • Anne sütünü attırır.
  • Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.
  • Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur.
  • Kalp krizi riskini azaltır.
  • Bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
  • Yeşil mercimeğin suyu çok faydalıdır. Kaynatılıp içilirse kas ağrılarına iyi gelir.

Mercimeğin Zararları:

Mercimeğin hazmı zor olduğu için mide rahatsızlığı olanlar  çorba şeklinde tüketirlerse daha iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder