Yine bir hafta sonu geldi. Ailecek güzel bir kahvaltı yapılacak 2 harika gün ve sabah. Dün kızım Ceren, uzun süredir pankek yemediğimizi söyleyince hadi yapalım dedim. Ceren, dayanamayıp sabahı beklemeden pankeki hazırladı ve bir kısmını yaparak akşam çayla keyifle yedik. Kalanını buzdolabına koymuştum. Sabah ilk işim kalan kısmı yapmak oldu. Nefis bir kahvaltıydı. Tarifi hazırlayan kızımın ellerine sağlık. Ben de sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun afiyet olsun.
PANKEK TARİFİ:16 adet
Malzemeler:
- 11 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 1 + 1/4 su bardağı süt(250 ml)
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
- 3 çay kaşığı kabartma tozu
NOT: Ben bu tarifte şekeri çok az kullandım. Yanında bal, pekmez, marmelat gibi tatlılarla ve meyveyle yediğinizde zaten daha da tatlanacaktır. Ayrıca çok şekerli olmadığı için peynirle de servis yapabilirsiniz. Eğer daha şekerli pankek seviyorsanız şekerini 3 yemek kaşığı yapmanız yeterli olacaktır. Aynı tarifle tuzu 1 çay kaşığına çıkarıp, şekeri bir tutam yaparak tuzlu bir pankek hazırlayabilirsiniz. Benim yukarıda verdiğim tarif hem tuzlu hemde şekerliye uyum sağlayan tariftir. Çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder