Karidesli Penne Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Pazartesi, Aralık 17, 2012

Karidesli Penne Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır?

Karidesli makarna, Penne makarna, makarna tarifleri,  Kişniş otu'nda

Deniz ürünleri ile yapılmış makarna sever misiniz? O zaman bu tarif hoşunuza gidecek. Karidesli makarna tam size göre. İşte tarifi.

Kaç Kişilik:


4-6 Kişilik

doğrama şekilleri, jülyen, kabak, yemek, tarifleri, Makarna

Karidesli Makarna Malzemeleri:

  • 1 paket penne makarna (500 gr.)
  • Donmuş veya taze karides (300 gr)
  • 3 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 orta boy kabak
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yaklaşık 2 kepçe makarnanın haşlama suyu

Karidesli Makarna Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri rendeleyin. Kabakların kabuklarını soyup, ortadan ikiye bölün. Sonra da  boylamasına 3-4 parça dilimler halinde kesin ve ince şeritler halinde yani jülyen doğrayın.
  2. Maydanozu bol suyla yıkayın ve incecik kıyın. 
  3. Sarımsakların kabuklarını soyun.
  4. Bir tencereye 2,5 - 3 litre su koyun. 2 yemek kaşığı tuz katın.  Su kaynayınca makarnayı ilave edip 9-10 dakika dişe gelecek şekilde aldente pişirin. Suyunu süzmeden evvel 2 kepçe suyundan alıp ayırın.
  5. Bir başka tencereye sıvı  yağı koyun. Isınınca sarımsakları bütün halinde katıp bir kaç kez karıştırın. Sarımsakların aroması yağa geçince sarımsakları çıkarabilirsiniz.
  6. Kabakları ve karidesleri ekleyip  5-6 dakika soteleyin. 
  7. Salça ve domates rendesi ile kremayı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra makarna suyundan ayırdığınız suyu da ilave edin.
  8. En son haşlanmış makarnayı katın ve sosun karışması için bir kaç kez karıştırın ve 1 dakika kadar hem lezzetlerin karışması hemde makarnanın birazcık daha pişmesi için bekleyin.  Ateşi kapatmadan hemen evvel maydanozu ekleyin. Servis yapın.

NOT (Karidesli Makarnanın Püf Noktaları): 


İsterseniz krema katmadan sadece salça ve domates rendesi ile yapabilirsiniz.

Sıvı yağı isteğinize göre artırabilirsiniz. Kabak da karides de çok çabuk pişiyor. Karideslerin rengi pembeye döndüğü anda pişmiş demektir. Çok fazla sotelemeden diğer malzemeleri katmaya başlamalısınız.

Makarna çok çabuk hamurlaşan bir malzeme olduğu için pişer pişmez servis yapmalısınız. Sevgilerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder