Sayfalar

11 Şubat 2013 Pazartesi

CEVİZLİ TAHİNLİ RULO ÇÖREK


Geçen gün kahvaltılık tahinli pekmez yapmak için kocaman bir kavanoz tahin alınca olanlar oldu. Hem kızların hem de benim ilk aklıma gelen şey tahinli çörekti. Yapalım mı yapmayalım mı diye epey düşündükten sonra yapmaya karar verdim. Lezzetli ve birazcıkta kalorili bir lezzet olduğundan 1 tanecik yeriz dedik ama gelin görün ki bugüne yani pazar kahvaltısına bir kaç tane kalmıştı. İnsan yemekten kendini alamıyor. tahin ve ceviz şekerle bir araya gelince lezzet bombası oluşturmuş. Nasıl yemezsin ki. Umarım sizde merak eder ve denersiniz. Şimdiden afiyet olsun.
CEVİZLİ TAHİNLİ RULO ÇÖREK:
15 Adet
Malzemeler:
  • 65 gr. çok yumuşak margarin
  • 7 yemek kaşığı ayçiçeği veya mısır özü yağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 15-16 yemek kaşığı un
İç Harcı için:
  • 1 çorba kasesi kırılmış ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ katıp karıştırın. Çöreğin üstüne sürmek için ayırın.
Derin bir kaba iyice yumuşatılmış margarini koyun. parmak uçlarınızla iyice eritin. Sıvı yağı ekleyip karıştırın. Devamında yoğurt ve sirkeyi, yumurta beyazını, tuzu katın. Karıştırırken unu ve kabartma tozunu kaşık kaşık ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.  10 dakika dinlendirin. 
O sırada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Bir çorba kasesi kadar ceviz içine tahin ve toz şekeri katıp karıştırarak iç harcı da hazırlayın.
Dinlenen hamuru unladığınız zeminde üstüne de un serptikten sonra yaklaşık 30 cm boyunda ve 15-20 cm eninde dikdörtgen şeklinde açınız. Cevizli tahinli harcı üstüne serpiştirin.
Uzun tarafından bükerek rulo şekline getiriniz. Keskin bir bıçakla yaklaşık  2 parmak kalınlığında kesiniz. Üst  kısımlarına yumurta sarısı sürdükten sonra, önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika üstü kızarana kadar pişiriniz. Ilınınca servis yapınız.
NOT: Bu çörekte fark ettiğiniz gibi sadece iç harcında şeker var. Bu yüzden çok şekerli değil. Hafif ve insanı baymayan bir tadı var. 
Siz daha şekerli seviyorsanız isterseniz iç harcındaki şekeri arttırabilir yada hamura bir kaşık şeker ekleyebilirsiniz. Hatta yumurta sarısını sürdükten sonra üstüne toz şeker serpebilirsiniz. Her türlü güzel olacağına eminim. Ceviz yerine fındıkta kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...