Bir kaç haftadır kendimi pek iyi hissetmiyorum. Baş ağrısı, yorgunluk, kas ağrıları derken yatağa düşüren gribi bir türlü atlatamadım.
Sonunda aklıma soğuk algınlığı ve gribe iyi geldiği söylenen tavuk suyuna çorba yapmak geldi. Hakikaten ilaç gibi çorba. hem besleyici, hem rahatlatıcı hemde lezzetli. Kendime geldim.
Bu çorbayı normal zamanlarda yapabileceğiniz gibi şifa niyetine de yapabilirsiniz.
TERBİYELİ TAVUK SUYU ÇORBA TARİFİ
6-7 kişilik
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü yada 2 adet but
- 1/2 su bardağı tel şehriye
- 8 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Tavuk göğsünü veya butlarını bir tencereye koyun. Soğanın kabuklarını soyup bütün olarak tencereye ekleyin. 8 su bardağı su ile tuzu da ekleyip su kaynayınca ateşi kısıp, etler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Tavuk etlerini ve soğanı çıkarın. Etler ılıklaşınca küçük parçalar olacak şekilde didikleyin. Tekrar çorba suyuna katın. Tel şehriyeyi de ekleyin. karabiberle tatlandırın. 5-6 dakika kadar yine pişirin.
Bir kasede yumurta sarısını limon suyu ile iyice çırpın. Çorba suyundan bir kepçe kadarını yavaş yavaş ekleyerek sosu ılıtın ve çorba suyuna karıştırarak ekleyin. 3-4 dakika kadar pişirin.
Servis yaparken isterseniz maydanoz yada kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz.
Tavuk etlerini ve soğanı çıkarın. Etler ılıklaşınca küçük parçalar olacak şekilde didikleyin. Tekrar çorba suyuna katın. Tel şehriyeyi de ekleyin. karabiberle tatlandırın. 5-6 dakika kadar yine pişirin.
Bir kasede yumurta sarısını limon suyu ile iyice çırpın. Çorba suyundan bir kepçe kadarını yavaş yavaş ekleyerek sosu ılıtın ve çorba suyuna karıştırarak ekleyin. 3-4 dakika kadar pişirin.
Servis yaparken isterseniz maydanoz yada kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz.
NOT: Tel şehriyeniz yoksa arpa şehriye de olabilir. Limonu seviyorsanız 1 limon suyu kullanabilirsiniz. Tavuk eti olarak yağsız başka bölümlerini kullanabilirsiniz.
Eti pişirirken suyu azalırsa malzemenin yoğunluğundan dolayı çorba kalın olabilir. Bir su bardağı sıcak su eklerseniz kıvamı güzel olur.
Ve isterseniz bu çorbayı şehriyesiz yapabilirsiniz. Hepsi sizin damak zevkinize bağlı. Şimdiden afiyet olsun.
Eti pişirirken suyu azalırsa malzemenin yoğunluğundan dolayı çorba kalın olabilir. Bir su bardağı sıcak su eklerseniz kıvamı güzel olur.
Ve isterseniz bu çorbayı şehriyesiz yapabilirsiniz. Hepsi sizin damak zevkinize bağlı. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder