Ramazan bayramı gelmişken şerbetli bir tatlı tarifi daha vereyim dedim. Tabi bayrama yetişebilmesi için en geç 1 gün evvelden vermem gerekiyordu ama zamanımı iyi kullanamadığım için yetiştiremedim. Tatlıyı yaptım ama yayınlamaya geç kaldım. Artık bir daha ki Bayramda yapmanız umuduyla tarifi veriyorum. Bülbül konağı ya da diğer adıyla bülbül yuvası veya cevizli tatlı basit bir tatlı sayılır. Çünkü incecik yufka açma olayı yok. 1-1,5 saat içinde hazırlayacağınız bir tatlı. Geçmiş Ramazan Bayramınızı kutlayarak hemen tarifime geçiyorum. Umarım beğenirsiniz.
Bülbül Konağı Tarifi
25-26 adetMalzemeler:
- 1 paket tereyağı veya margarin (250 gr.)
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı (üstüne sürmek için)
- 10 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 690 gr. un (6 su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 25 adet yarım ceviz içi
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- 1/4 limon suyu
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Toz şeker ve suyu 5-6 dakika kaynatın ve limon suyunu sıkın. Ocağı kapatın.
- Tereyağını eritip soğutun. Derin bir yoğurma kabına koyun. Yumurtayı kırın. Sıvı yağı katın. Sirke ve yoğurdu ekleyin.
- Yavaşça karıştırırken, mümkünse elediğiniz unu ve kabartma tozunu ekleyin.
- İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 2 eşit parçaya bölün. Hafifçe unladığınız zeminde yarım parmak kalınlığında açın.
- Bir su bardağının ağız kısmını kalıp gibi kullanarak hamurdan yuvarlak parçalar çıkarın.
- Kenarlarda kalan hamurları her defasında tekrar yoğurup açarak, hamur bitene kadar yuvarlaklar hazırlayın.
- Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Yumurta akı ile üstlerini ıslatın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
- Diğer hamuru da aynı şekilde açın ve yuvarlaklar çıkarın. Ancak bu hamurların orta kısımlarından bir şişe kapağı veya ona benzer bir halka yardımıyla küçük yuvarlak daireler çıkarın.
- Simit şeklinde hazırladığınız halkaları tepsideki hamurların üstüne yerleştirin. Orta boş kısma bir tane ceviz koyun. hamurların üstüne yumurta akı sürün.
- Fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve soğuk olan şerbeti bütün tatlıların üstüne gezdirin. Çekmesini bekleyin. Mümkünse 1 gün sonra servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder