
Bülbül Konağı Tarifi

Malzemeler:
- 1 paket tereyağı veya margarin (250 gr.)
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı (üstüne sürmek için)
- 10 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 690 gr. un (6 su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 25 adet yarım ceviz içi
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- 1/4 limon suyu
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Toz şeker ve suyu 5-6 dakika kaynatın ve limon suyunu sıkın. Ocağı kapatın.
- Tereyağını eritip soğutun. Derin bir yoğurma kabına koyun. Yumurtayı kırın. Sıvı yağı katın. Sirke ve yoğurdu ekleyin.
- Yavaşça karıştırırken, mümkünse elediğiniz unu ve kabartma tozunu ekleyin.
- İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 2 eşit parçaya bölün. Hafifçe unladığınız zeminde yarım parmak kalınlığında açın.
- Bir su bardağının ağız kısmını kalıp gibi kullanarak hamurdan yuvarlak parçalar çıkarın.
- Kenarlarda kalan hamurları her defasında tekrar yoğurup açarak, hamur bitene kadar yuvarlaklar hazırlayın.
- Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Yumurta akı ile üstlerini ıslatın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
- Diğer hamuru da aynı şekilde açın ve yuvarlaklar çıkarın. Ancak bu hamurların orta kısımlarından bir şişe kapağı veya ona benzer bir halka yardımıyla küçük yuvarlak daireler çıkarın.
- Simit şeklinde hazırladığınız halkaları tepsideki hamurların üstüne yerleştirin. Orta boş kısma bir tane ceviz koyun. hamurların üstüne yumurta akı sürün.
- Fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve soğuk olan şerbeti bütün tatlıların üstüne gezdirin. Çekmesini bekleyin. Mümkünse 1 gün sonra servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder