Sayfalar

1 Kasım 2013 Cuma

MANTARLI HİNDİ GÜVEÇ


Gerçekten çok lezzetli bir yemek. Aslında tavukla yapacaktım. Markette hindi etini görünce onunla yapmaya karar verdim. Tavuk etindeki riskler düşünüldüğünde hindi etinin daha sağlıklı olacağını düşündüm. Umarım doğru düşünüyorumdur. İnanın hindi eti olduğu anlaşılmıyor. Kırmızı et gibi. Çok lezzetli. Denemenizi öneririm. İsterseniz tavuk etiyle yapabilirsiniz. Hatta kırmızı etle. Kırmızı etle yapacaksanız eti daha uzun süre pişirmeniz gerektiğini unutmayın. Tencereye ekledikten sonra biraz kavurun ve içine 1 çay bardağı su ekleyip yarım saat pişirin. Daha sonra tarifteki gibi devam edin. Bütün etlerle çok lezzetli olacak bir tarif.

MANTARLI HİNDİ GÜVEÇ
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 600 gram  hindi göğüs
  • 1 paket (400 gram) mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 6 adet tatlı yeşil biber
  • 4 adet orta boy domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 100 gram kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tepeleme çay kaşığı kekik
Hindi etini kuşbaşı doğrayın. Mantarların kabuklarını temizleyin ve küçük olanlarını 2'ye büyüklerini 4'e bölün. Kuru soğanı biraz irice yemeklik doğrayın. Domateslerin 3 tanesini rendeleyin. Bir tanesinin kabuklarını soyup küçük kareler halinde doğrayın. Sarımsakları ezin. Kaşar peynirini rendeleyin. Biberleri iri kareler halinde doğrayın.
Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyun. Isınınca soğan ve sarımsağı ekleyin. Sararmaya başlayınca hindi etlerini ekleyin. Etlerin rengi değişinceye kadar kavurun. Biber ve mantarları ekleyin. 3-4 dakika daha kavurun. 
Domatesleri, baharatları ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayın.
10 dakikanın sonunda güveciniz varsa güvece ya da fırın kabına koyun ve 20 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda üzerine kaşar rendesini de serpin. Kaşarlar eriyene kadar yemeğiniz pişmiş olacaktır.
NOT: Yemeği ocakta pişirirken domates püresi sulanması için yeterli oluyor. Ancak eğer suyunu çekerse dibinin tutmaması için yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Çünkü fırında da birazcık sulu olması gerekiyor. Ben kaşarı fırına koyarken serptim. 20 dakikanın sonunda çok koyulaşmıştı. O yüzden son 5 dakika kala serperseniz daha iyi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder