MANTARLI VOLOVAN / Kişniş Otu

Pazartesi, Aralık 16, 2013

MANTARLI VOLOVAN

MANTARLI VOLOVAN
14 Adet
Malzemeler:
  • 8 adet kare milföy hamuru
  • Mantar (400 gr. veya 14-15 adet)
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Kaşar peyniri (80-100 gram)
  • 10 dal maydanoz yaprağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Maydanozun yapraklarını incecik kıyın. Kaşar peynirini rendeleyin. Mantarların kabuklarını soyun. İnce yaprak şeklinde doğrayın.
Tencereye sıvı yağı koyun. Isınınca mantarları ekleyin. Suyunu salmaması için yüksek ateşte devamlı karıştırarak 5 dakika kadar sote leyin.
Kremayı ekleyin. Tuzu, karabiberi ve en son maydanozu katın. 
Bir kaç kere karıştırıp ocağı kapatın.
Milföylere,  su bardağı ebadında bir bardağın ağzıyla yuvarlak şekil verin.  Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 
Kalan milföy artıklarını da bir araya getirin ve unlanmış bir zeminde merdaneyle açın. ( Hazırlanmış milföylerden daha kalın hamur olmalı. Çünkü diğerlerinden daha az kabarıyor) 
Bu hamurdan da su bardağının yardımıyla halkalar elde edin. Hamur bitene kadar aynı şeyleri yapın. 
Halkaların yarısını su bardağından daha küçük bir bardak ağzı ile simit şeklinde kesin.
Alt kısımda kullanılacak halkaları yağlanmış tepsiye yerleştirin. kenarlarını yumurta sarısı ile ıslatın.
Simit şeklindeki milföyü halkaların üstüne yerleştirin. 
Fırını 180 dereye ayarlayın. Kalan yumurta sarısını  milföylerin üst kenar kısımlarına sürün.
Orta kısma ise mantarlı içi doldurun. Fırına yerleştirin. 20 dakika pişirin. 20 dakikanın sonunda  hepsinin üzerine biraz kaşar rendesi koyup eriyene kadar. 3-4 dakika daha fırında pişirin. Sıcakken servis edin.
NOT: İç malzemeye istediğiniz başka malzemeler koyabilirsiniz. Milföyü bu şekilde hazırlayıp içine istediğiniz malzemeyi koyarak pişirmeye milföy volovan diyorlar. Kremanız yoksa kullanmasanız da olur. Yine de lezzetli oluyor. Krema yerine biraz rende kaşar katabilirsiniz. Bu börekte kullanacağınız kaşarın miktarı size kalmış. Bol kaşarlı seviyorsanız bolca koyun.
Mutlaka pişirince sıcak yemeğe çalışın. Milföy lezzetli bir hamur ama nedense beklediği zaman çok sertleşiyor. Sıcakken verdiği lezzeti vermiyor. Tabi benim fikrim bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder