GLUTENSİZ SEBZELİ KİŞ / Kişniş Otu

Cumartesi, Aralık 14, 2013

GLUTENSİZ SEBZELİ KİŞ


Glutensiz tariflere bir yenisini daha eklediğim için çok mutluyum. Çok lezzetli, hafif bir tarif. Bilmenizi isterim ki bu tarifi herkes yiyebilir.Sadece Çölyak hastaları yiyecek diye bir kısıtlama yok. Çünkü içinde gluten içeren bir malzeme olmadığı için sindirimi çok kolay, hazımsızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıklar yapmıyor. Lezzeti normal unla yapılanlar kadar güzel. Ama illa da buğday unu derseniz o da olur. Glutensiz un yerine normal un kullanarak da hazırlayıp, kendinize göre değiştirebileceğiniz bir tarif. Afiyet olsun.
GLUTENSİZ SEBZELİ KİŞ:
4-6 Kişilik
Malzemeler:
Hamuru için:
  • 15 kaşık Sinangil glutensiz un veya schar mix B
  • 9 yemek kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı
  • 1 adet  kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2  yemek kaşığı yoğurt
İç malzeme için:
  • 3-4 adet yeşil soğan
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı rende beyaz peynir
  • 1 çay bardağı rende kaşar peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1/2 çay bardağı süt veya yoğurt
Maydanozu, dereotunu ve yeşil soğanı bol suda yıkayın. İyice süzüp kurulayın. Maydanoz ve dereotunu dallarından ayırıp yapraklarını incecik kıyınız Yeşil Soğanı da incecik kıyınız.
Un, tereyağı, yumurta, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırıp yoğurun. 
Yaklaşık 20 cm'lik tart kalıbını yağlayıp, hamuru ellerinizle ve parmak uçlarınızla bastırarak yayınız. Hamurun kenarlarını biraz yüksek yapınız. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 
Bir kapta beyaz peyniri, kaşar peynirini, maydanoz ve dereotu ile taze soğanı ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi hamurun üstüne yayın.
Fırına koymadan önce süt veya yoğurt ile yumurta sarısını çırpıp üstüne sürünüz. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
NOT: İç malzemelerden sevmediğiniz bir malzeme varsa mesela dereotu gibi isterseniz katmayabilirsiniz. Ya da istediğiniz başka malzemelerle değerlendirebilirsiniz. Ama bence bu haliyle çok lezzetli bir tarif. Evde sütünüz yoksa yerine yoğurt kullanabilirsiniz. Bir yemek kaşığı su ile yoğunluğunu azaltırsanız daha iyi sürülecektir. Umarım memnun kalırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder