Sayfalar

2 Mayıs 2014 Cuma

TAHİNLİ CEVİZLİ KEK


Yarın hafta sonu ve tabi ki ailecek kahvaltı zamanı. Ben de sizlerin de çok beğeneceği kahvaltılık bir şeyler yapayım dedim. Son dakika da bu keki yapmaya karar verdim. Uzun zamandır yapmak istediğim bir kek tarifiydi. Hatta malzemesini de çoktan hazırlamıştım. Akşamdan yaptım. Yarın sabaha tadı iyice oturmuş ve lezzeti harika olmuş olacak. Şimdiden deneyen herkesten 10 puan aldığını özellikle söylemeliyim. Denemenizi tavsiye ediyorum. Umarım sizlerde çok beğenirsiniz. Yorumlarınızı da esirgemezseniz çok sevinirim. Sevgiyle kalın..
TAHİNLİ CEVİZLİ KEK
8-10 Kişilik
Malzemeler:
  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1/2 su bardağı küçük parçalara bölünmüş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
Bütün malzemeleri önceden hazırlayın. Mümkünse mısır ununu ve unu eleyin. Unun elenmesi kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını iyice yağlayın.
Çırpma kabınıza oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın. Şekeri de ekleyerek, şeker eriyip iyice köpük haline gelene kadar yaklaşık 5-6 dakika mikserle çırpın. 
Devamında sıvı yağı, sütü ve tahini ekleyin. Bir kaç dakika çırpın.
Unları ve kabartma tozunu birbiriyle karıştırdıktan sonra sıvı malzemeye yavaşça ekleyin. Mikserin düşük ayarıyla bir dakika kadar çırpın. ( Unlu malzemeyi kattıktan sonra mikserle çok fazla çırpmak kabarmasını engeller.)
En son cevizi katın ve tahta bir kaşıkla bir iki kere karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. 
Afiyet olsun.
NOT: Kekin içine katacağınız cevizin miktarını daha da artırabilir yada yerine fındık kullanabilirsiniz.
Kek ve tatlıların lezzeti, bir gün sonra çok daha iyi oluyor.
Kekin iyi kabarması için unun elenmesi ve unlu malzemeler katıldıktan sonra mikserle çok çırpılmaması yerinde olur.
Unlu malzeme katıldıktan sonra bir spatula ya da tahta bir kaşık yardımıyla elle karıştırılması daha iyi olur.
Kekin pişme süresini 40-45 dakika olarak belirttim ama fırından fırına 3-5 dakika değişiklik gösterebilir. O yüzden 40. dakikadan sonra kuru temiz bir bıçağı keke batırarak pişip pişmediğini kontrol ediniz. Islak, nemli çıkıyorsa bir kaç dakika daha pişirin.
Bu keki mısır unu katmadan sadece unla denemedim. Eminim o şekilde de çok güzel olacaktır. Yaptığımda tam un ölçüsünü yazacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...