Pazartesi, Temmuz 07, 2014

CACIK


CACIK TARİFİ / KİŞNİŞ OTU

CACIK TARİFİ
4 kişilik
Malzemeler:

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 adet orta boy salatalık
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 çay kaşığı kuru nane
  • 4 çay kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı soğuk su
Salatalıkların kabuklarını soyduktan sonra mümkün olduğunca küçük olarak doğrayın. Mercimek büyüklüğünde olabilir. İsterseniz rendenin büyük kısmı ile rendeleye bilirsiniz.
Yoğurdu derin bir kaba alın.. Krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
İncecik doğradığınız salatalıkları, tuzu ve soğuk suyu ekleyip tekrar karıştırın.
Sarımsağı ezin ve onu da ekleyin.
Kaselere bölüştürün ve üzerine kuru nane ve zeytinyağı gezdirin.
NOT: Aslında çok çok basit bir tarif. ama yine de püf noktaları var. Cacığı yoğun kıvamda seviyorsanız suyu kattıktan ve karıştırdıktan sonra kıvamına bakıp bir kaşık daha yoğurt ekleyebilirsiniz.
Sarımsağı sevmiyorsanız azaltabilir ya da hiç katmaya bilirsiniz. Ayrıca cacığı önceden hazırlayıp servise kadar bekletecekseniz sarımsağı servis edeceğiniz zaman ekleyin.
Salatalıkları büyük olanlarla yapacaksanız 4 adet gayet iyi miktar. ancak kahvaltılık küçük salatalıklardan yapacaksanız 6-7 adet yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder