- 1,5 su bardağı süt (375 ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı nişasta
- Küçük bir tencereye sütü ve yumurta sarısını koyun. Bir çırpma teliyle karıştırarak, yumurta sarısının iyice karışmasını sağlayın.
- Sonra şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar da karıştırın.
- Nişasta ve vanilyayı ekleyin. Yine çırpma teliyle karıştırmaya devam ederek ocağı yakın.
- Kaynayıp fokurdayana kadar devamlı karıştırarak 4-5 dakika kadar pişirin. Ateşi kapatın.
- Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
NOT: Bu tür soslarda bir süre beklediğinde özellikle içindeki nişastadan dolayı yoğunlaşma ve kalınlaşma olmaktadır. Kalınlaştığını farkettiğinizde içine 1 veya 2 yemek kaşığı soğuk süt katıp iyice karıştırmanız sorunu hemen çözecektir.
Bu sos her türlü kek, chesecake, parfe veya meyveleri lezzetlendirmede kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder