Salı, Aralık 30, 2014

Fırında Soğan Dolgulu Hindi

HİNDİ DOLMASI, FIRINDA HİNDİ, HİNDİ TARİFİ, SOĞAN DOLGULU HİNDİ, YILBAŞI, Kişniş Otu, Nefis

Fırında Soğan Dolgulu Hindi Tarifi


8-10 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 adet bütün hindi
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı 
  • 6 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin :
  • 2 kaşık biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve ince halka şeklinde (yarım ay şeklinde) doğrayın. Tuzu, salçayı ve karabiberi katın ve elinizle hafifçe ovarak hem malzemelerin birbirine kaynaşmasını hem de soğanın biraz yumuşamasını sağlayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Fırın yemekleri, Hindi tarifi, Hindi dolma, Nefis, Yılbaşı Menüsü, lezzetli, Et yemekleri, Kişniş OtuTemizlenmiş ve tütsülenmiş hindinin  derisinin altına, tereyağını elinizin yardımıyla sürün veya minik parçalar halinde deri altına yerleştirin.Fırında, Soğan, Dolgulu, Hindi, Tarifi, Yemek, Yılbaşı, Menü, et, Nefis, Kişniş Otu
Hindinin içini soğanla doldurun ve ağzını iğne iplikle dikin.( İp yerine kürdan da kullanabilirsiniz ama kaç adet kürdan kullandığınızı sakın unutmayın. Çünkü et şişince fazlasıyla görünmez olabiliyorlar)
Hindinin kollarını da arka tarafa bükerek güzel bir şekil verebilirsiniz. FIRINDA HİNDİ DOLMASI, FIRINDA HİNDİ TARİFİ, HİNDİ, TARİFİ, YILBAŞI, MENÜSÜ, Kişniş Otu, Nefis

Sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırın ve hindinin her yerine iyice sürün.  Hindiyi pişirmek için pişirme poşetiniz varsa içini hafifçe unlayıp hindiyi içine yerleştirin. Poşetin ağzını sıkıca kapatın ve bir kaç yerine küçük delikler açın. 
Eğer pişirme poşetiniz yok ise hindiyi alüminyum folyo ile  sarmanız da yeterli olacaktır.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2,5 saat pişirin. Fırından çıkarınca 10-15 dakika dinlendirdikten sonra soğanlı iç dolgu ve kestaneli iç pilav veya istediğiniz bir pilav ile servis yapınız. Afiyet olsun.
NOT: Soğanlı iç güzel, lezzetli ve değişik bir tat. Ama siz sevmiyorsanız boş olarak pişirebilirsiniz. Yine hindiyi pişirirken yanında patates, havuç, brüksel lahanası gibi sebzeler de pişirebilirsiniz.
Hindinin derisinin altına tereyağını yerleştirmemin sebebi özellikle göğüs kısmının çok kuru ve yavan olmasıdır. Tereyağı sayesinde hindi daha lezzetli oluyor.
Aynı işlemleri tekrarlayarak hindi yerine tavuk ta yapabilirsiniz.
Şimdiden sizlere mutlu yıllar diliyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder