KESTANELİ İÇ PİLAV TARİFİ
6 Kişilik
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 15-20 adet haşlanmış kestane
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 paket dolmalık fıstık (50 gram)
- 1 paket kuş üzümü (25 gram)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 15 dal kadar dereotu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı su veya et suyu
Pirinci ayıkladıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz kattığınız sıcak suda yarım saat bekletin. Sonra süzün.
Kestanelerin üzerine keskin bir bıçakla artı şeklinde kesikler attıktan sonra kaynar suda koyarak 10 dakika kadar haşlayın. Süzün. Soğuyunca kesilen yerler iyice açılmış olduğundan, o kısımdan dış kabukları ve iç kesimdeki ince kabuğu kolayca soyarak kestaneleri hazırlayın.
Kuru soğanı küçücük yemeklik doğrayın.
Kuş üzümlerinin bazen küçük sapları olabiliyor. Varsa ayıklayın.
Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyun. Isınınca dolmalık fıstıkları ekleyin ve altın sarısı renk alana kadar kavurun. Kavrulan dolmalık fıstıkları bir kaba çıkarın.
Kıyılmış kuru soğanı aynı yağa ekleyin. Hafif sararıp ölene kadar kavurun. İyice süzdüğünüz pirinci ekleyin. 3-4 dakika kavurduktan sonra dolmalık fistığı, kuş üzümü, yenibahar, tarçın, kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve karabiberi ekleyin. Bir kaç kere daha karıştıktan sonra suyunu ekleyin.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 15 dakika pişmeye bırakın.
15 dakikanın sonunda pilavın üstüne haşlanmış kestaneleri yayın. Pilavın içine gömülmesi için kestanelere hafifçe bastırın. Yaklaşık 8-10 dakika daha pişirin. En son iyice doğradığınız dereotunu katın. Karıştırın ve demlenmeye bırakın.
Pilavınız servise hazır. Afiyet olsun.
NOT: İsterseniz dereotu katmayabilirsiniz. Yine isterseniz sadece tereyağı veya sadece sıvı yağ kullanabilirsiniz. Tarçının baskın tadını ve kokusunu sevmiyorsanız azaltabilirsiniz.
Et suyunuz yoksa tavuk veya et bulyon kullanabilirsiniz. Çok lezzet veriyor.
Et suyunuz yoksa tavuk veya et bulyon kullanabilirsiniz. Çok lezzet veriyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder