3 PEYNİRLİ PİDE / Kişniş Otu

Pazartesi, Ocak 05, 2015

3 PEYNİRLİ PİDE

Öncelikle Blogumda hiç pide tarifi vermediğim için sonrasında ise canım çok fazla pide çektiği için ikisini bir arada halledeyim dedim. Bu güzel ve lezzetli pideler ortaya çıktı. İç harcını evdeki peynirleri karıştırarak yaptım. O yüzden ismi 3 peynirli. Sizde istediğiniz peyniri katabilirsiniz. İsterseniz peyniri taze soğan ve biber gibi malzemelerle katarakta hazırlayabilirsiniz. 15 dakika pişirdiğinizde biraz kıtır biraz yumuşak harika bir pide ortaya çıkıyor. 12-13 dakika daha yumuşak pide için ideal olur. Ayrıca kıymalı da yapabilirsiniz. Lezzetli, güzel bir pide. Eğer büyük yaparsanız yemeklerde, küçük yaparsanız çay saati ikramı olarak nefis olur.
3 PEYNİRLİ PİDE
8 Kişilik
Malzemeler:
  • 3 su bardağı un (375-380 gram)
  • 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet kesme şeker
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (üzerine sürmek için, isteğe bağlı)
İç Malzemesi için:
  • 100 gram beyaz peynir
  • 50 gram kaşar peyniri
  • 50 gram keçi peyniri veya herhangi bir peynir 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Ilık suyun yarısını kuru maya ile karıştırın. Çabuk kabarması ve aktifleşmesi için içine şekeri de atın.

Unu eleyerek bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açın. Hazırlamış olduğunuz mayayı ortaya dökün. zeytinyağını tuzu ve kalan ılık suyu da ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Üstüne nemli bir bez kapatıp hamur 2 katı büyüklüğüne ulaşana kadar yaklaşık 1 saat ılık bir ortamda bekletin. (Odanın sıcaklığına ve mevsime göre mayalanma süresi kısalabilir veya uzayabilir)

Peynirleri rendeleyerek 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 çay kaşığı karabiber ile karıştırın ve iç harcı hazırlayın.
Sürenin sonunda iyice kabarmış hamuru 1-2 kere yoğurun. 8 eşit parçaya bölün. (küçük pideler yapmak isterseniz 16 parçaya bölün)
Merdaneyle bir karış uzunluğunda açın. Genişliği de avucunuzun içi kadar olsun.
Ortasına iç malzemeden koyduktan sonra kenarlarını ortaya doğru katlayın. Sonra uç kısımlarını parmak uçlarıyla sıkarak iyice yapışmasını sağlayın.

Yağladığınız veya yağlı kağıt serili 2 büyük fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Tepsi mayasının gelmesi için yaklaşık 20-30 dakika bekleyin. 
Bu arada fırını 230 dereceye ayarlayın.
Tepside biraz daha mayalanan pidelerin açılan kısımları var ise onları son kez yapıştırarak düzeltin. 
Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.
Pidelerin parlak olmasını istiyorsanız fırından çıkarır çıkarmaz kenarlarına eritilmiş tereyağından sürün.
Afiyet olsun.
NOT: İsterseniz peynir yerine kıymalı veya patatesli veya istediğiniz malzemeli pideler yapabilirsiniz. 
Büyük pide yapmak isterseniz 8 adet çıkıyor. Küçük isterseniz 16 adet çok lezzetli özellikle çay saatleri için sunum yapabileceğiniz pideler çıkıyor.

2 yorum:

  1. peynirli hemde 3 peynirli dayanamam ben bu pideye hemen yaparım yarın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim. Bence de hemen yapın. Mis gibi çok lezzetli bir pide. Sevgiler

      Sil