ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE / Kişniş Otu

Cumartesi, Kasım 07, 2015

ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE

ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE, BÖRÜLCE YEMEKLERİ, ZEYTİNYAĞLI TARİFLER, GLÜTENSİZ, VEJETARYEN TARİFLER, KİŞNİŞ, BLOG, YEMEKSağlıklı ve besleyici yemeklere bir tane daha ekliyorum. Zeytinyağlı kuru börülce çok lezzetli bir yemek. Hem yapımı da çok kolay. Bu kış bolca yapın ve çoluk çocuk tüketin.
ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE
6 kişilik
Malzemeler:
  • 500 gram kuru börülce
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 adet domates
  • 2 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 küçük kesme şeker
  • 2 su bardağı su
Kuru börülceyi üstünü geçecek su içinde geceden ıslatın. Sabah suyu süzün.
Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
Kırmızı biber ve yeşil biberleri de orta büyüklükte halkalar halinde dilimleyin.
Domatesin 2 tanesini rendeleyin. Bir tanesini ise kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Patatesleri küpler halinde doğrayın.
ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE, BÖRÜLCE YEMEKLERİ, ZEYTİNYAĞLI TARİFLER, GLÜTENSİZ, VEJETARYEN TARİFLER, KİŞNİŞ, BLOG, YEMEK
Tencereye sıvı yağı ekleyin. Isınınca kuru soğanı katın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızı biber ve yeşil biberleri ekleyin. 1 dakika kadar kavurduktan sonra salçayı katın. Karıştırın. Kuru börülceyi katın. Domatesleri ekleyin.
ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE, BÖRÜLCE YEMEKLERİ, ZEYTİNYAĞLI TARİFLER, GLÜTENSİZ, VEJETARYEN TARİFLER, KİŞNİŞ, BLOG, YEMEK
 En son kesme şekeri, tuzu, karabiberi, patatesleri ve 2 su bardağı suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kuru börülceler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Ilıyınca veya soğuk servis edin.
ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE, BÖRÜLCE YEMEKLERİ, ZEYTİNYAĞLI TARİFLER, GLÜTENSİZ, VEJETARYEN TARİFLER, KİŞNİŞ, BLOG, YEMEK
 NOT: Tüm kuru baklagiller gibi kuru börülce de piştikten sonra bile su çekmeye devam eder. O yüzden hem yemek pişerken hem de piştikten sonra suyunu kontrol edin. Çok çekmişse biraz kaynar su ekleyip karıştırın.
Zeytinyağlı yemekler ertesi gün daha lezzetli oluyor. En azından 5-10 saat bekletmek lezzetlerin iyice birbirine karışmasını sağlayacaktır.
Tuzu yine ortalama bir ölçü verdim. Pişmesine yakın kontrol edip gerekirse biraz eklemenizde fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder