Cuma, Şubat 19, 2016

PORTAKAL PELTESİ

PORTAKAL PELTESİ
4-5 kişilik
Malzemeler:
  • 3 su bardağı portakal suyu (6-7 adet portakal)
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker

Portakalların suyunu sıkın ve bir tencereye koyun. Nişasta ve toz şekeri ekleyin. Nişasta ve toz şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Ocağı yakın ve kaynayana kadar devamlı karıştırın. Ateşi kısıp, karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika pişirin. Kalıplara dökün ve soğuyana kadar buzdolabında bekletin. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ

Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...