Sayfalar

3 Aralık 2016 Cumartesi

BALKABAKLI MUFFİN

Uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim bir tarif vardı. Sevgili Özgenin Oltası, çok kolayca ve kısa sürede yapılabilecek Balkabaklı Muffin tarifini paylaşmıştı. Balkabağını çok sevdiğim için bu lezzetli tarifi not almıştım. Nihayet yapabildim. Hakikaten lezzeti dediği kadar varmış. Herkesten tam not aldı. Tarif neredeyse aynı. Sadece baharat miktarında biraz değişiklik yaptım. Bu baharat çok lezzetli ama içindeki malzemeleri bulamazsanız sadece tarçın katabilirsiniz. Kendisine buradan sevgilerimi gönderiyorum.
Daha evvelden balkabağını pişirip püre halinde dondurucuya atmıştım. Çok büyük kolaylık oluyor. Siz de o şekilde yapabilirsiniz ya da marketlerde bolca bulabileceğiniz bir dönem. Taze olarak alıp bolca tüketmenizi öneririm.
BALKABAKLI MUFFİN
14 adet
Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı balkabağı püresi(2 dilim)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı baharat karışımı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Badem, ceviz, fındık veya çikolata (üzerini süslemek için)
Balkabaklı Kek Baharatı Malzemeleri:
  • 1 yemek kaşığı tarçın 
  • 1 çay kaşığı toz zencefil 
  • 1 çay kaşığı toz muskat 
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar 
  • 1/2 çay kaşığı toz karabiber 
  • (Veya baharat karışımı yerine 1 tatlı kaşığı tarçın kullanabilirsiniz)
Balkabağının kabuklarını soyun. Dilimleyin. Üzerine su koyarak pişirin. Süzün ve ezerek püre haline getirin. (Ben daha önceden hazırladığım, dondurucudaki balkabağı püresini kullandım)
Balkabaklı kek baharatının malzemelerini katın. Karıştırın. 1 tatlı kaşığını kullanmak üzere ayırın. Kalan miktarı küçük bir kavanozda saklayıp daha sonra kullanabilirsiniz.

Derin bir kaba Unu, esmer şekeri, 1 tatlı kaşığı baharat karışımını, kabartma tozunu, tuzu ve vanilyayı koyun. Karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, sıvı yağı ve balkabağı püresini ekleyin. Karıştırın.
İyice karışan karışımı muffin kaplarına paylaştırın. (Kapları iyice doldurmayın. Üzerinden en az 1 parmak yüksekliğinde boşluk kalsın)
Üzerine badem veya fındık veya çikolata parçacıkları serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin.









2 yorum:

  1. Beğenmenize çok sevindim, elinize sağlık :) Benim de en sevdiğim tariflerimden biri bu. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de elinize sağlık Özge hanım. Harika bir tarifti. Denediğime çok memnunum :) Sevgiler..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...