Sayfalar

22 Ocak 2017 Pazar

FIRINDA ÇITIR TAVUK BAGET

Tavuk bagetler, marine edildikleri tatlı ekşi sos sayesinde lezzet kazanıyor. Fırında da nar gibi kızardıkları için ortaya çok nefis bir yemek çıkıyor. Mutlaka tavsiye edeceğim bir lezzet. İşte tarifi:
FIRINDA ÇITIR TAVUK BAGET
4 kişilik
Malzemeler:
  • 8 adet tavuk baget
  • 1/2 çay bardağı soya sosu
  • 1/2 çay bardağından biraz az elma sirkesi
  • 1 limonun suyu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Tüm malzemeyi karıştırın. Tavuk bagetleri bu sosa iyice bulayın.
Buzdolabında yarım saat bekletin.
Sürenin sonunda fırın kabına dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Taze kişniş veya maydanoz serpin.
Pilav, makarna veya patates kızartması eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...