Hani bazen aynı yemekleri yapmaktan sıkılırsınız ya da evde bulunan malzemeleri beğenmeyip, değişik bir şeyler yapmak istersiniz. İşte öyle bir günümde buzdolabındaki tek sebze olan pırasayı zeytinyağlı veya sulu yemeğini pişirmek istemeyince bu yemek ortaya çıktı. Bütün malzemeleri karıştırıp fırına verince börek lezzetinde bir yemek oldu. Eşim, ne kadar güzel olmuş. Annemin yaptığı kömbeye benzemiş dedi. Bence siz de deneyin. Arada değişiklik her zaman iyidir. İşte tarifim:
FIRINDA KIYMALI PIRASA TARİFİ
Malzemeler:
- 400 gram kıyma
- 2 adet orta boy havuç
- 5-6 adet pırasanın beyaz kısımları
- 2 adet sivri biber
- 2-3 adet yeşil soğan
- 6-7 adet ceviz içi
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1-2 yemek kaşığı kadar çörek otu veya susam.
Bir kaba kıyma, havuç,pırasa, biber, yeşil soğan, ceviz içi, sıvı yağın yarısını, ve karabiberi koyun. Tuzun yarım çay kaşığını ayırın. Kalanını katın.İyice karıştırın.
Başka bir kapta sütü, unu, yumurtayı, kalan sıvı yağı, kabartma tozunu ve tuzu iyice karıştırıp akışkan kıvamlı bir bulamaç elde edin.
Harcın üzerine yayın. En üste çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 35-40 dakika kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder