TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ
25-30 adet
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı glütensiz un veya normal un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı erimiş tuzsuz tereyağı
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yumurta ve toz şekeri karıştırın.
- Sonra diğer sıvı malzemeleri ve devamında kuru malzemeleri ekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
- Yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
- 180 derece fırında hafif kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin.
- Sıcakken dağılabileceği için soğuduktan sonra servis tabağına alın.
- Afiyet olsun.
Yine içine ceviz çok yakışıyor. Ceviz gibi malzemeler katabilirsiniz. Çok besleyici ve lezzetli bir kurabiye.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder