Sayfalar

25 Mart 2017 Cumartesi

TAHİNLİ KURABİYE

TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ
25-30 adet
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı glütensiz un veya normal un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı erimiş tuzsuz tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  1. Yumurta ve toz şekeri karıştırın.
  2. Sonra diğer sıvı malzemeleri ve devamında kuru malzemeleri ekleyin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
  4. Yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
  5. 180 derece fırında hafif kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
  6. Sıcakken dağılabileceği için soğuduktan sonra servis tabağına alın.
  7. Afiyet olsun.
NOT: Ben glütensiz unla yaptım. 1,5 su bardağı un gitti. Normal unla yaparsanız son kıvamına bakarak biraz daha ekleme yapabilirsiniz.
Yine içine ceviz çok yakışıyor. Ceviz gibi malzemeler katabilirsiniz. Çok besleyici ve lezzetli bir kurabiye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...