Sayfalar

24 Mart 2017 Cuma

MERCİMEK ÇORBASI

Yine Gülhan'cığımdan nefis bir tarif. Hemen sizlerle paylaşmak istedim. Kırmızı mercimek çorbası tarifim vardı. Ama bu da Gülhan versiyonu :)
Aslında sizlerden de bu tür tarifler beklerim. Beğendiğiniz lezzetli tariflerinizi sunum için çekilmiş bir fotoğrafla birlikte (bir iki tane aşama fotoğrafı da olursa çok daha güzel olur ama çok ta önemli değil) mailime veya instagram  adresime (buraya) gönderirseniz sayfamda yayınlamaktan mutluluk duyarım.

MERCİMEK ÇORBASI
6 kişilik
Malzemeler:
  • 1 kase kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı et suyu veya su
  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Havucu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. 
  3. Kırmızı mercimek ve pirinci yıkayıp süzün.
  4. Soğanı tereyağında 2-3 dakika kavurun. Salçayı da ekleyin. 1 dakika daha kavurun.
  5.  Nane katın. Rendelenmiş havucu katın. 
  6. Mercimek ve pirinci ilave edin. Karıştırın. 
  7. Et suyu ve suyu, tuzu ekleyip düdüklüde 20 dakika pişirin.
  8. Tencerede pişirecekseniz yaklaşık 35-40 dakika mercimek ve pirinç iyice ezilene kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
  9. Çorbanızı isterseniz bu şekilde isterseniz blendırdan geçirerek pürüzsüz hale getirip servis edin.
  10. Afiyet olsun.
NOT: Karabiber ve kırmızı pul biber damak zevkinize kalmış. Eğer çorba yoğun olursa biraz kaynamış su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...