Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Perşembe, Temmuz 11, 2013

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır?


Semizotu salatası sevdiğim salatalardan bir tanesi. Lezzetli oluyor. Semizotunun mayhoş tadı yoğurdun serin rahatlatıcı lezzetiyle birleşince bir de sarımsak eklediğinizde bence çok lezzetli ve şifalı bir salata ortaya çıkıyor. İftarda mümkün olduğunca yoğurtlu bir yemek yapmaya çalışıyorum. Sağlık için mutlaka yenmesi gereken bir yiyecek. Size bugün bu basit ama çok yararlı salata tarifini vermek istiyorum. 

Kaç Kişilik:

4 Kişilik

Yoğurtlu Semizotu Salatası Malzemeleri

  • 1/2 demet semizotu
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı(isteğe bağlı)

Yoğurtlu Semizotu Salatası Nasıl Yapılır?


  • Semizotunun topraklı kök kısımlarını kesin. Bol su ile bir kaç defa yıkayın. Süzün.
  • Çok kalın dallarını yapraklarından ayırın. 
  • Semizotunu salata kasesine yerleştirin.
  • Sarımsağı ezin ve yoğurt ile iyice karıştırın.
  • Tuzu da ekleyin ve semizotuna katın.
  • İsterseniz üzerine zeytinyağı gezdirin.
Servis yapın. Afiyet olsun.

NOT: Semizotunun dallarını atmayın. Kalan diğer yarısı ile birleştirip semizotu yemeği yapabilirsiniz. Ziyan olmamış olur. Tuz konusunda salatanın tadına bakarak koyarsanız iyi olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder