4 Kişilik
Malzemeler:
- 2 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
- 1 şişe maden suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için ayçiçeği yağı
- İçi için istediğiniz malzeme (peynir, patates veya kıyma)
- Maydanoz
İç malzemeyi incecik doğradığınız maydanozla karıştırın. Ben peynirli yaptım. Birazını da iç malzemesiz yaptım.
Unu, tuz ve maden suyu ile iyice yoğurun. Üzerine streç folyo veya nemli bir bez kapatıp 10 dakika dinlendirin.
Diğer hamuru da aynı ebatlarda açıp, iç malzemeyi aralıklı olarak üzerine yerleştirin.
İkinci hamuru üzerine yayın. Üzerine hafifçe bastırarak düzeltin. Bir bardak yardımıyla iç malzemelerin üzerinden bastırarak yuvarlak hamurlar elde edin.
Arta kalan hamurları tekrar açıp, istediğiniz şekli vererek pişiler hazırlayın.
Arta kalan hamurları tekrar açıp, istediğiniz şekli vererek pişiler hazırlayın.
Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın.
Afiyet olsun.
NOT: Özellikle demem gereken bir nokta var. Hamur "mayasız" olduğu için mayalı hamurla yapılan "pişi" gibi yumuşak olmuyor. Daha sert bir pişi yiyorsunuz. Ama vakitten tasarruf edeceğiniz bir hamurişi.
Maden suyunuz yok ise su veya süt kullanabilirsiniz.
NOT: Özellikle demem gereken bir nokta var. Hamur "mayasız" olduğu için mayalı hamurla yapılan "pişi" gibi yumuşak olmuyor. Daha sert bir pişi yiyorsunuz. Ama vakitten tasarruf edeceğiniz bir hamurişi.
Maden suyunuz yok ise su veya süt kullanabilirsiniz.
Gayet güzel görünüyorlar. Çok da güzel kabarmışlar.
YanıtlaSilVakit nakittir. Çok da yumuşak olmasın, biraz dişe dokunursa daha iyi bence;)
Denemeye fazlasıyla değer diyorum. Ellerinize sağlık.
Sevgiler...
Evet çok güzel kabarmışlardı. Tercihim mayalı hamur olsa da bu pişi de çok lezzetliydi. Sevgiler :)
SilPişi sevip mayalı olduğu icin yemekten kaçanlar icin vazgeçilmez tarif en kısa zamanda deneyecegim
YanıtlaSilUmarim begenirsiniz. Mayasiz olsada yine de güzeldi. Sevgiler :)
SilTarifinizi denedim çok güzel oldu çocuklarda çok beğendi favori listemde
SilBeğendiğinize çok sevindim :) Sevgiler..
Sil