KAVURMALI PATLICAN TARİFİ
Malzemeler:
- Patlıcanları fırında, közmatikte veya ocak ateşinde közleyin. Soğumaya bırakın.
- Kıymayı bir tava koyun. Tereyağını ilave edin. 4-5 dakika kavurun.
- Küçük küpler halinde doğradığınız kuru soğanı ekleyin.
- Beş dakika daha kavurun. Tuzun yarısını katın. Karıştırın ve ocağı kapatın.
- Patlıcanların kabuklarını soyun. İri parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye koyun. Kalan tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Bir kaşıkla patlıcanları yayın. Üstüne kavurmayı yayın. Suyu ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Üzerine maydanoz serperek servis edin.
- Sarımsaklı yoğurtla çok iyi gidiyor.
- Afiyet olsun.
Yine asıl tarifte tarçında ekleniyordu. Ben eklemedim. Sizde damak zevkinize göre karar verin.
Kavurmalı patlıcan çok güzel diyet yemeği olur. Sadece tereyağını çok az katarsanız veya sıvı yağ eklerseniz hatta hiç katmadan sadece etin yağıyla da olabilir.
Ellerinize sağlık. Birde Ramazanda olunca gayet de güzel görünüyor elleriniz sağlık :)
YanıtlaSilAynen öyle Nuri Bey. İftarda keyifle yediğimiz bir yemek oldu. Özellikle patlıcan sevenlerin çok beğeneceği çok hafif bir yemek. Sevgiler..
Sil