"SU BÖREĞİ" TADINDA PEYNİRLİ BÖREK
- 5 adet yufka
- 4 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ-zeytinyağı karışımı
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Maydanozun yapraklarını incecik kıyın. Beyaz peyniri ezip maydanozla karıştırın.
Maden suyunu, yumurtayı, süt ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırın.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. İlk yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye serin. Bolca sıvı karışımdan dökün.
5. kattan sonra iç malzemeyi yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde sosa batırıp yayın. Son yufka kalsın.
İlk yufkanın dışarıya sarkan kısımlarını üste kapatın. Son yufkayı da serin. Kalan sosu her yerine dökün.
Porsiyonluk dilimlere kesin. Tereyağını eritip üzerine dökün. Küçük parçalar halinde de koyabilirsiniz ama eritince her yerine yayılıyor.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Mis gibi peynirli "börek" hazır. Servis yapın.
Afiyet olsun.
NOT: Peynir yerine başka malzemelerle yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder