ÇİKOLATALI TART TARİFİ / Kişniş Otu

Çarşamba, Ağustos 23, 2017

ÇİKOLATALI TART TARİFİ

Milföy, Labne, Peyniri, Çikolata, Bitter, Sütlü, Krema,Tart, Çikolatalı,tarifi
 Milföy hamuru her zaman için kurtarıcı malzemem olmuştur. Bence her buzdolabının bir köşesine birkaç tane saklamak lazım. Acil bir şeyler yapmak gerektiğinde zamandan tasarruf ediyorsunuz. Hem zaten çok ta lezzetli oluyor. Çıtır çıtır lezzetli tatlılar tuzlular yarım saatte sofrada yerini alıyor.
Şimdi vereceğim tarifte keyifle yapacağınız milföylü bir tarif. İçinde ve serviste kullandığım çikolatalı ve labneli kremalar çok çok lezzetli. İsterseniz milföy yerine "tart" hamuru yapıp öyle de hazırlayabilirsiniz.
ÇİKOLATALI TART
8 kişilik
Malzemeler:
  • 6-7 adet kare milföy hamuru(oda sıcaklığında)
  • 1,5 paket krema (300 ml)
  • 350 gram sütlü çikolata 
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
Üzeri için:
  • Yarım paket (100 ml) soğuk krema
  • 50 ml labne peyniri
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Sevdiğiniz meyveler
Oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurlarını tart kalıbına kenarları da dahil olmak üzere yerleştirin. Parmak uçlarınızla bastırarak her tarafa eşit miktarda yayın. Kalan  boşluklar varsa yama yaparak oraları da kapatın.
Sonra her yerine çatalla delikler açın. Buzdolabında dinlendirin.
O sırada fırını alt üst pişirme konumunda 200 dereceye ayarlayın.
Tart, Bitter çikolata, labne peyniri, milföy, milföy hamuru,
Bir tencereye 1,5 paket kremayı koyup ısıtın. Kaynatmadan ocaktan alın. Parçaladığınız çikolataları ekleyin. İyice eriyene ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Başka bir kapta yumurta, tuz ve vanilyayı iyice çırpın. Çikolatalı karışımı azar azar yumurtaya katın. Bu arada karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı milföy hamurunun üstüne yayın. Fırında 30 dakika kadar pişirin.
tart, bitter çikolata, labne peyniri, milföy, milföy hamuru, Tarifi
Tartı fırından çıkarıp kalıbından çıkarmadan 1 saat kadar soğuması için bekletin. Sonra kalıptan çıkarabilirsiniz.
Üzeri için soğuk kremayı, labne peyniri ve pudra şekerini iyice çırpın.
Tartı servis ederken bu nefis krema ve sevdiğiniz meyvelerle ikram edin.
Afiyet olsun.
NOT: İsterseniz tart hamuru ile de yapabilirsiniz. Hem çikolatalı hem de labneli krema çok lezzetli. Bu kremaları istediğiniz her türlü tatlıda kullanabilirsiniz.
Çikolatayı isterseniz bitter ve sütlü çikolata olarak tercih edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Yasemin hanım. Kolayca yapılan ve lezzetli bir tart. Milföyü çıtır çikolatalı harcı ise nefis.Sevgiler..

      Sil