Şimdi vereceğim tarifte keyifle yapacağınız milföylü bir tarif. İçinde ve serviste kullandığım çikolatalı ve labneli kremalar çok çok lezzetli. İsterseniz milföy yerine "tart" hamuru yapıp öyle de hazırlayabilirsiniz.
ÇİKOLATALI TART
8 kişilik
Malzemeler:
- 6-7 adet kare milföy hamuru(oda sıcaklığında)
- 1,5 paket krema (300 ml)
- 350 gram sütlü çikolata
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- Yarım paket (100 ml) soğuk krema
- 50 ml labne peyniri
- 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- Sevdiğiniz meyveler
Sonra her yerine çatalla delikler açın. Buzdolabında dinlendirin.
Bir tencereye 1,5 paket kremayı koyup ısıtın. Kaynatmadan ocaktan alın. Parçaladığınız çikolataları ekleyin. İyice eriyene ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Başka bir kapta yumurta, tuz ve vanilyayı iyice çırpın. Çikolatalı karışımı azar azar yumurtaya katın. Bu arada karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı milföy hamurunun üstüne yayın. Fırında 30 dakika kadar pişirin.
Üzeri için soğuk kremayı, labne peyniri ve pudra şekerini iyice çırpın.
Tartı servis ederken bu nefis krema ve sevdiğiniz meyvelerle ikram edin.
Afiyet olsun.
NOT: İsterseniz tart hamuru ile de yapabilirsiniz. Hem çikolatalı hem de labneli krema çok lezzetli. Bu kremaları istediğiniz her türlü tatlıda kullanabilirsiniz.
Çikolatayı isterseniz bitter ve sütlü çikolata olarak tercih edebilirsiniz.
Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Yasemin hanım. Kolayca yapılan ve lezzetli bir tart. Milföyü çıtır çikolatalı harcı ise nefis.Sevgiler..
Sil