Kaç Kişilik:
4-6 Kişilik
4-6 Kişilik
Ispanaklı Kiş Malzemeleri:
Hamuru için:- 15 kaşık Sinangil glutensiz un veya schar mix B
- 9 yemek kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 yumurtanın akı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
İç Malzemesi İçin:
- 1 demet ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi (Beyaz peynirle karışık olabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yumurtanın sarısı
- 1/2 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanaklı Kiş Nasıl Yapılır?
- Ispanağı yıkayın. Kurulayın ve doğrayın. Kuru soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencerede tereyağını eritip, kuru soğanı ekleyin. Sararana kadar kavurun.
- Doğradığınız ıspanağı ve tuzu karabiberi ekleyin. 5 dakika pişirin. Ocaktan alın.
- Rendelenmiş kaşarı ekleyip, karıştırın. Ilımaya bırakın.
- Hamuru için unu, tereyağını, tuzu, yumurta akı ve yumurtayı, yoğurdu ve kabartma tozunu yoğurun. Güzel kıvamlı bir hamur elde edin.
- Yaklaşık 20 cm'lik tart kalıbını yağlayıp, hamuru ellerinizle ve parmak uçlarınızla bastırarak yayın.
- Hamurun kenarlarını biraz yüksek yapın. Hazırladığınız ıspanaklı harcı hamurun üzerine eşit şekilde yayın.
- Üzerini isterseniz domates dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
- Yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını iyice karıştırın. Karışımı kişin her yerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
- Ilıyınca servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder