Pazar, Aralık 10, 2017

Ispanaklı Kiş Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ispanaklı, Kiş, Tarif, lezzetli, nefis, yemek, tart, sebze, kişniş otu

Çay saatinde veya misafirlerinize ikram etmek için tuzlu tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Ispanaklı kiş tarifini mutlaka denemelisiniz. Kıtır tart ve ıspanakla oldukça lezzetli bir ikramlık. Tarifi denemek için buyrun!

Kaç Kişilik:
4-6 Kişilik

Ispanaklı Kiş Malzemeleri:

Hamuru için:
  • 15 kaşık Sinangil glutensiz un veya schar mix B
  • 9 yemek kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yumurtanın akı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

İç Malzemesi İçin:
  • 1 demet ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi (Beyaz peynirle karışık olabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ispanaklı Kiş Nasıl Yapılır?

  1. Ispanağı yıkayın. Kurulayın ve doğrayın. Kuru soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.
  2. Bir tencerede tereyağını eritip, kuru soğanı ekleyin. Sararana kadar kavurun.
  3. Doğradığınız ıspanağı ve tuzu karabiberi ekleyin. 5 dakika pişirin. Ocaktan alın.
  4. Rendelenmiş kaşarı ekleyip, karıştırın. Ilımaya bırakın.
  5. Hamuru için unu, tereyağını, tuzu, yumurta akı ve yumurtayı, yoğurdu ve kabartma tozunu yoğurun. Güzel kıvamlı bir hamur elde edin.
  6. Yaklaşık 20 cm'lik tart kalıbını yağlayıp, hamuru ellerinizle ve parmak uçlarınızla bastırarak yayın.
  7. Hamurun kenarlarını biraz yüksek yapın. Hazırladığınız ıspanaklı harcı hamurun üzerine eşit şekilde yayın.
  8. Üzerini isterseniz domates dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
  9. Yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını iyice karıştırın. Karışımı kişin her yerine sürün.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  11. Ilıyınca servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder