Bir çoğunuzun Borani nedir? diye sorduğunuzu duyuyorum. Borani; Ispanak, pazı, ebegümeci, kuzukulağı, ısırgan gibi yeşil sebzeleri sıcak suda haşlayıp, suyunu sıktıktan sonra, yağda kavurup, sarımsaklı yoğurtla servis etmeye deniyor.
Ben bugün Ispanak Borani tarifi vereceğim. Kesinlikle önereceğim nefis bir yemek.
İşte tarifi:
Ispanak Borani Tarifi
4 kişilikMalzemeler:
- 500 gram ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Kaynar suda 6-7 dakika haşlayın. Süzgece alıp üzerine biraz bastırarak iyice süzün.
Tencerede tereyağını eritin. İncecik doğradığınız kuru soğanı ekleyip kavurun.
Ispanağı ve tuzu ekleyin. 5 dakika karıştırarak kavurun.
Ateşi kapatıp. Ispanağı ılımaya bırakın.
Sarımsakların kabuklarını soyun. İyice ezin. Yoğurdu bir kapta ılık su ve sarımsak ile karıştırın.
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket dolmalık fıstık (çam fıstığı)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kaynar suda 6-7 dakika haşlayın. Süzgece alıp üzerine biraz bastırarak iyice süzün.
Tencerede tereyağını eritin. İncecik doğradığınız kuru soğanı ekleyip kavurun.
Ateşi kapatıp. Ispanağı ılımaya bırakın.
Sarımsakların kabuklarını soyun. İyice ezin. Yoğurdu bir kapta ılık su ve sarımsak ile karıştırın.
Bir tutam tuz ekleyebilirsiniz.
Yoğurtlu karışımı ıspanağa ekleyin. Servis tabağına alın.
Bir tavada tereyağını eritin. Dolmalık fıstıkları hafifçe sararana kadar kavurun. Kırmızı toz biberi ekleyin.
Sosu ıspanağın üzerine gezdirin. Servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder