NAR SOSLU MOZAİK TART TARİFİ / Kişniş Otu

Salı, Aralık 05, 2017

NAR SOSLU MOZAİK TART TARİFİ

Nar, Soslu, Mozaik, Tart, Tarifi, Lezzetli, Nefis, Kişniş Otu, Tatlı

NAR SOSLU MOZAİK TART TARİFİ
8 kişilik
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin
  • 300 ml krema
  • 320 gram beyaz çikolata 
Nar Sosu İçin:
  • 2 su bardağı Nar suyu(4 adet Nar)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
Önce kremasını hazırlayın. Isıttığınız (kaynamayacak) kremanın içine doğranmış beyaz çikolatayı ekleyin.
Ocaktan alıp karıştırarak iyice erimelerini sağlayın. Ilıyınca soğuması için buzdolabına koyun.
Kek için, yumurtaları hafifçe çırpın ve şekeri ekleyip iyice köpürene kadar çırpın.
Süt ve sıvı yağı ekleyin. Mümkünse elediğiniz un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip 1 dakika kadar karıştırın. 
NAR-SOSLU-MOZAİK-TART-TARİFİ- Tatlı, Pasta, Nefis, Kişniş Otu
Kek harcını yağlanmış tart kalıbına dökün. 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyunca çukur kısmı üste gelecek şekilde ters çevirin.
Nar sosu için tüm malzemeyi bir tencerede iyice pürüzsüz olana kadar karıştırıp, 5-6 dakika pişirin.
Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
NAR-SOSLU-MOZAİK-TART-TARİFİ- TATLI, MEYVELİ, PASTA, KİŞNİŞ OTU
Soğumuş krema harcını 1 dakika kadar çırpın. Kekin üstüne eşit şekilde yayın.
En üste ise nar sosunu dökün.  İstediğiniz şekilde süsleyin. 
Tatların birbirine geçmesi için bir kaç saat dinlendirin ve servis edin. (Bir gün sonra ya da en azından 6-7 saat sonra çok daha lezzetli oluyor)
NAR-SOSLU-MOZAİK-TART-TARİFİ- TATLI, MEYVELİ, PASTA, KİŞNİŞ OTU
NOT: Bu tarif aslında kremalı soslu bir kek tarifi. Ama keki pişirdiğim tart kabı nedeniyle adı tart oluyor. Bu kalıbı biliyorsunuzdur. Alt tarafı daha çukur bir kap. Ben de yeni aldım. Özellikle görseli güzel oluyor. Evde nar olduğu için nar soslu yaptım.
Ama bu  kekle sevdiğiniz krema veya sosu birleştirip kendi zevkinize göre tartlar yapabilirsiniz.
Mesela ben beyaz çikolatalı krema kullandım. Siz sütlü veya bitter çikolata kullanabilirsiniz.
Ya da yine normal süt, nişasta ve labne peyniri ile yapılan bir krema hazırlayıp, onu kullanabilirsiniz. Seçenek çok :)
Hangisini seçerseniz seçin sonuç nefis bir tatlı olacak. İkram ettiğiniz herkes parmaklarını yiyecek. 
Şimdiden afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder