Piyaz en sevdiğim salatalardan birisi. Özellikle ızgara et ve köftenin yanına harika yakışıyor. Hem tek başına da çok doyurucu ve sağlıklı bir salata. Dondurucuda her zaman haşlanmış fasulye, nohut ve börülce gibi kuru baklagiller bulundururum. Bu tür salatalarda kullanmak veya yemek yapmak için çok pratik oluyor. Size de tavsiye ederim.
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Afiyet olsun.
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Fasulye Piyaz Malzemeleri:
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 2 adet yumurta
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 adet kırmızı soğan veya kuru soğan
- 2-3 adet domates
- 7-8 adet siyah zeytin
- 2-3 adet tatlı veya acı sivri biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak (isteğe bağlı)
- 1/2 limon suyu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- isteğe bağlı karabiber, kırmızı toz biber
Fasulye Piyaz Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri geceden suda bekletin. Sabah suyunu süzün. Üzerine gelecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar kaynatın. Süzüp, soğumasını bekleyin.
- Yumurtaları 10 dakika pişirin. Çok pişmiş yumurta haline gelince süzün. Kabuklarını soyun. Uzunlamasına 4 parçaya bölün.
- Maydanozları incecik doğrayın.
- Kuru soğanı ikiye bölün ve yarım ay şeklinde ince dilimleyin. Bir kasede 1 çay kaşığı tuz ile ovun. Acı suyunu çıkarın. Yıkayıp fazla suyunu sıkın.
- Sivri biberleri de incecik doğrayın.
- Tüm malzemeyi derin bir kapta sos ile karıştırarak harmanlayın. 10-15 dakika tatların karışması için dinlendirin.
- Servis kasesine alın. Sumak serpin. Doğradığınız yumurta dilimleriyle süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder