Kaymaklı Elma Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Cuma, Nisan 13, 2018

Kaymaklı Elma Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kaymaklı, Elma, Tatlısı, Tarifi, Elma tatlısı, Meyveli tatlılar, sağlıklı, tatlı tarifleri, kişniş

Meyve tatlısı seviyorsanız bu tarif tam size göre! Elmalı tatlılar arasında en kolay yapılan tariflerden biri. Az malzeme ile yapabileceğiniz bu tatlıyı misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Farklı ve değişik bir tat denemek adına çay saatinde keyifle tüketebilirsiniz. Ayrıca akşam yemeğinden sonra hem göze hem damağa hitap eden kaymaklı elma tatlısı ile bir lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. Elma tatlısının yapımı oldukça kolay, yalnızca elmaların dinlendirilmesi belirli bir süre gerekiyor. Kaymaklı elma tatlısı tarifini adım adım uygulamak için buyrun!



Kaç Kişilik:

2 kişilik

Kaymaklı Elma Tatlısı Malzemeleri:

  • 2 adet büyük boy kırmızı elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı vişne suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 adet karanfil
  • 2-3 yemek kaşığı taze kaymak

Kaymaklı Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?


  • Elmaların kabuklarını soyun. Ortasındaki sap ve çekirdek kısmını meyve oyacağı ile çıkarın. Bir tencereye yerleştirin. Suyu, şekeri, karanfil ve vişne suyunu ekleyin. Kapağını da kapatın. Mümkünse geceden hazırlayıp sabaha kadar buzdolabında bekletin. 

Kaymaklı, Elma, Tatlısı, Tarifi, Elma tatlısı, Meyveli tatlılar, sağlıklı, tatlı tarifleri, kişniş

  • Eğer vaktiniz yok ise 3-5 saat buzdolabında bekletin. Ne kadar uzun bekletirseniz o kadar lezzetli olur. Dinlendirdiğiniz elmaları yaklaşık 20 dakika pişirin. 
  • Şerbetini süzerek servis tabaklarına alın. Oyuk kısımlara kaymak doldurun.  
  • Soğuttuktan sonra ikram edin.
  • İsterseniz kalan şerbeti iyice kaynatıp yoğun bir sos kıvamı aldırıp servis sırasında elmaların üzerine gezdirebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.

NOT (Elma Tatlısı Püf Noktaları): Elmaların görsel olarak daha kırmızı olmasını isterseniz biraz kırmızı gıda boyası katabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder