Günlerdir bilgisayarım çökmüş vaziyette onarılmayı bekliyor. Elim kolum bağlandı desem yalan olmaz. Şu anda kızımın bilgisayarından yazmaya çalışıyorum. Tabi fotolar maalesef kendi bilgisayarımda olduğu için telefonumda bulunan birkaç fotoğraf ile idare ettim. Umarım yakın zamanda bilgisayarıma kavuşur ve arayı bu kadar uzatmadan yazın yenilebilecek sağlıklı ve hafif tarifleri sizlerle paylaşırım. İşte bu hafif ve sağlıklı tariflerden biri; karabuğdaylı enginar! Sevgiyle kalın.
Kaç Kişilik:
4 kişilik
Karabuğdaylı Enginar Malzemeleri:
- 8 adet çanak enginar
- 1 çay bardağı karabuğday
- 1 kase bezelye
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Karabuğdaylı Enginar Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz eklediğiniz suyu bir tencereye koyun. Kaynayınca karabuğdayı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- Havuç ve biberleri küçük küpler halinde doğrayın. Tüm sebzeleri karabuğdaylı suya ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
- Başka bir tencereye enginarları dizin. Tüm malzemeyi enginarların üzerine paylaştırın. Zeytinyağını da üzerine gezdirin. Kalan tuzu ve karabiberi serpin. Kırmızı pul biber isteğe kalmış. Enginarlar yumuşayana kadar 20 dakika pişirin.
- Yemek pişerken iç malzeme dağılacaktır. Hiç önemi yok. Piştikten sonra servis ederken dağılan kısmı tekrar enginar çanaklarına paylaştırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder