Karabuğdaylı (Greçka) Enginar Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Cumartesi, Temmuz 07, 2018

Karabuğdaylı (Greçka) Enginar Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sebze Yemekleri, Karabuğday, Kreçhe, Greçka, Enginarlı Tarifler, Glutensiz tarifler

Günlerdir bilgisayarım çökmüş vaziyette onarılmayı bekliyor. Elim kolum bağlandı desem yalan olmaz. Şu anda kızımın bilgisayarından yazmaya çalışıyorum. Tabi fotolar maalesef kendi bilgisayarımda olduğu için telefonumda bulunan birkaç fotoğraf ile idare ettim. Umarım yakın zamanda bilgisayarıma kavuşur ve arayı bu kadar uzatmadan yazın yenilebilecek sağlıklı ve hafif tarifleri sizlerle paylaşırım. İşte bu hafif ve sağlıklı tariflerden biri; karabuğdaylı enginar! Sevgiyle kalın.

Kaç Kişilik:
4 kişilik

Karabuğdaylı Enginar Malzemeleri:

  • 8 adet çanak enginar
  • 1 çay bardağı karabuğday
  • 1 kase bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Karabuğdaylı Enginar Nasıl Yapılır?


  • Tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz eklediğiniz suyu bir tencereye koyun. Kaynayınca  karabuğdayı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. 
  • Havuç ve biberleri küçük küpler halinde doğrayın. Tüm sebzeleri karabuğdaylı suya ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.


SEBZE YEMEKLERİ, KARABUĞDAY, KREÇE, ENGİNARLI TARİFLER, GLÜTENSİZ TARİFLER, KİŞNİŞ

  • Başka bir tencereye enginarları dizin. Tüm malzemeyi enginarların üzerine paylaştırın. Zeytinyağını da üzerine gezdirin. Kalan tuzu ve karabiberi serpin. Kırmızı pul biber isteğe kalmış. Enginarlar yumuşayana kadar 20 dakika pişirin.
  • Yemek pişerken iç malzeme dağılacaktır. Hiç önemi yok. Piştikten sonra servis ederken dağılan kısmı tekrar enginar çanaklarına paylaştırabilirsiniz.


NOT (Karabuğdaylı Enginarın Püf Noktaları)

Bu yemeğe başka sebzelerde katabilirsiniz. Mesela patates veya mısır gibi. Çok sağlıklı bir yemek. Karabuğday biliyorsunuz buğdayla ilgisi olmayan bir tahıl. Sadece adında buğday geçiyor. Glutensiz olduğu için unu da bolca kullanılır oldu. Denemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder