Mantarlı, Sebzeli Pilav Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Pazartesi, Temmuz 09, 2018

Mantarlı, Sebzeli Pilav Tarifi, Nasıl Yapılır?

Mantarlı pilav tarifi, Pilav tarifleri, Pilav, Yemek
Mantarlı sebzeli pilavı bulgurla yapacaktım. Evde çok güzel iri organik bulgur vardı. Fakat o kadar az kalmış ki, son anda pirinçle yapmaya karar verdim. Çünkü içinde kullandığım istiridye mantarını bekletmek istemedim. Çok narin görünüyordu :) Şunu söylemeliyim ki ister pirinç ister bulgurla yapın sonuç nefis bir pilav olarak karşınıza gelecek.


Kaç Kişilik:
4 kişilik

Mantarlı Sebzeli Pilav Malzemeleri:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3-4 adet istiridye mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı bezelye
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1,5 su bardağı su

Mantarlı Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır?

Mantarların kumlarını bir temiz bez veya fırça yardımıyla temizleyip iri küpler halinde doğrayın.
Kuru soğanı, kırmızı ve yeşil biberleri de iri küpler halinde doğrayın.

İstiridye mantarı, Mantarlı pilav, pilav tarifi, Kişniş otu

Bir tencereye yağları koyun. Eriyince kuru soğanı ekleyip bir kaç dakika kavurun.  Mantar ve biberleri ekleyin. 1 dakika karıştırarak soteleyin. 
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin. Tuz ve baharatları katın. 
Suyunu ekleyip kaynayınca ateşi kısın ve kısık ateşte suyunu çekip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
10 dakika dinlendirin. Servis edin.
Afiyet olsun.

NOT (Pilavın Püf Noktaları): Konserve bezelye kullanacaksanız pilav piştikten sonra ateşi kapatmaya 1 dakika kala katın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder