Papaz Yahnisi (Soğan Yahnisi) Tarifi / Kişniş Otu

Salı, Temmuz 17, 2018

Papaz Yahnisi (Soğan Yahnisi) Tarifi

Papaz, Papaz Yahnisi nasıl yapılır, Yahni tarifi, Kişniş otu

İçinde bol bol soğan bulunan Papaz Yahnisi, soğan yahnisi olarak da bilinir. Bu güzel et yemeği nasıl yapılır öğrenmek için adım adım tarifi takip edin.

Kaç Kişilik:

4-6 kişilik


Papaz Yahnisi Malzemeleri:

  • 500 gram kemikli veya kemiksiz kuşbaşı dana eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 15-20 adet arpacık soğanı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır?


Papaz yahnisi tarifi, Papaz Yahnisi nasıl yapılır, Yahni tarifi, Kişniş otu
  1. İri parçalar halinde doğranmış dana etini bir tencereye koyun. Üstüne 1 çay bardağı su ekleyip kaynayınca ateşi kısın. Suyunu çekip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Suyunu çeken ete tereyağını katın. Birkaç dakika kavurun. 
  3. Arpacık soğanları, sarımsakları, salça, sirke ile tuz ve baharatları ekleyin. Karıştırıp 1 çay bardağı su ekleyin. 
  4. Kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  5. Eğer suyunu çekerse yarım çay bardağı ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder