Kaç Kişilik:
4-6 kişilikPapaz Yahnisi Malzemeleri:
- 500 gram kemikli veya kemiksiz kuşbaşı dana eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 15-20 adet arpacık soğanı
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır?
- İri parçalar halinde doğranmış dana etini bir tencereye koyun. Üstüne 1 çay bardağı su ekleyip kaynayınca ateşi kısın. Suyunu çekip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Suyunu çeken ete tereyağını katın. Birkaç dakika kavurun.
- Arpacık soğanları, sarımsakları, salça, sirke ile tuz ve baharatları ekleyin. Karıştırıp 1 çay bardağı su ekleyin.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Eğer suyunu çekerse yarım çay bardağı ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder