Değişik Tarifler: Vişneli Kek Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Salı, Temmuz 24, 2018

Değişik Tarifler: Vişneli Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kek tarifleri, Vişneli kek Tarifi, tarifler, Kolay tarifler, Çay, Kişniş, Tatlı

Değişik bir kek tarifi denemek istiyorsanız vişneli kek denemeye ne dersiniz? Vişnenin ekşimsi tadı ile yumuşacık kek hamurunun birleşimi ortaya çıkan bu lezzetli ve hafif keki mutlaka denemelisiniz. Çay saatinde tüketebileceğiniz veya misafirlere gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz vişneli kek yapımı ise oldukça kolay. Tarifi adım adım uygulamak için buyrun!

Kaç Kişilik:
6-8 Kişilik

Vişneli Kek Malzemeleri: 

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un
  • 700 gram vişne
  • 1 paket vanilya

Vişneli Kek Nasıl Yapılır?

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Fırın kabının tabanını ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. 1 çay bardağı toz şekerden 1 yemek kaşığını kaba serpin. Vişneleri üzerine yan yana dizin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.


Kek tarifleri, Vişneli kek Tarifi, tarifler, Kolay tarifler, Çay, Kişniş

Bir kaba yumurtaları kırın. Toz şekeri ekleyin. İyice karıştırın. Sütü, yağı katın karıştırın. Unlu malzemeleri de ekleyin. 1 dakika kadar karıştırıp vişnelerin üzerine yayın.
Önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.
Ilık veya soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder