Kaç Kişilik:
6-8 Kişilik
Vişneli Kek Malzemeleri:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı erimiş tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay bardağı un
- 700 gram vişne
- 1 paket vanilya
Vişneli Kek Nasıl Yapılır?
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Fırın kabının tabanını ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. 1 çay bardağı toz şekerden 1 yemek kaşığını kaba serpin. Vişneleri üzerine yan yana dizin.Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Bir kaba yumurtaları kırın. Toz şekeri ekleyin. İyice karıştırın. Sütü, yağı katın karıştırın. Unlu malzemeleri de ekleyin. 1 dakika kadar karıştırıp vişnelerin üzerine yayın.
Önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.
Ilık veya soğuk servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder