Çok lezzetli bir kurabiye tarifi ile karşınızdayım. Çay
saatinde atıştırabileceğiniz, misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu lezzetli
ve kolay kurabiye tarifini denemek için tarifi hemen uygulayın!
Kaç Kişilik:
25-30 adet
Tahinli Kurabiye Malzemeleri:
- 1,5 su bardağı glutensiz un (ya da normal un)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı erimiş tuzsuz tereyağı
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Tahinli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Yumurta ve toz şekeri karıştırın. Toz şekerin erimesini
sağlayın. Sonrasında sıvı malzemeleri ve kuru malzemeleri ekleyin. Kulak memesi
kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Yağlı
kağıt serili veya yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Hafif üzeri kızarana kadar
20-25 dk pişirin. Sıcakken dağılabileceği için biraz soğuduktan sonra servis
tabağına alın.
Not: Un miktarını glütensiz una göre verdim. Eğer normal
unla yapacaksanız kıvamını kontrol ederek gerekirse biraz ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder