Çarşamba, Eylül 12, 2018

Mevsim Meyveli Pavlova Tarifi, Nasıl Yapılır?

Pavlova, Tarifi, orman meyveli, Mereng, Tatlı, Nefis, Denenmiş, Çay, Kişniş, Otu

Klasik bale tarihinin en iyi balerini olarak gösterilen Anna Pavlova'nın şerefine üretilmiş Pavlova tatlısını hiç denemiş miydiniz? Rus balerin Anna Pavlova'ya yaraşır biçimde ortaya çıkarılan bu narin, zarif ve kırılgan tatlıyı denemek için buyrun!

Kaç Kişilik
4-6 Kişilik

Pavlova Malzemeleri:

  • 4 yumurta beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 tutam tuz
Kreması İçin:
  • 400 ml krema (2 kutu)
  • 1/2 çay bardağı toz şeker 
Süslemek İçin:
  • Mevsim meyveleri

Pavlova Nasıl Yapılır?

Çıtır çıtır merengi yapmak için yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpmaya başlayın. Şekeri azar azar ekleyerek aklar iyice kabarıp şekil verdiğinizde şekli bozulmayacak hale gelene kadar 3-4 dakika çırpın. (Akların içine yumurta sarısı kaçırmamanız çok önemli)

Pavlova, Tarifi, orman meyveli, Mereng, Tatlı, Nefis, Denenmiş, Çay, Kişniş, Otu

Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine eşit yuvarlak şeklinde yayın. Ben hem iki kat hem de tek kat denedim. İkisi de harika oluyor. Sizin de zevkinize kalmış. Ama 2 kat daha görsel oluyor.

Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 1 saat pişirin. Fırını kapattıktan sonra kapağını biraz aralayarak  iyice soğumaya bırakın. Soğuyunca kağıttan çok dikkatlice çıkarın. Çok çabuk kırılabilir.

Pavlova, Tarifi, orman meyveli, Mereng, Tatlı, Nefis, Denenmiş, Çay, Kişniş, Otu

Kremayı pudra şekeri ile çırpıp yarısını ilk merengin üzerine yayın. İsterseniz üzerine biraz meyve koyun. İkinci merengi üzerine dikkatlice yerleştirin. Pavlova çok kırılgan bir tatlı olduğu için çok dikkatli davranmanız gerekiyor ama çatlarsa önemli değil. Kırılmamasına dikkat edin.
En üste yine kremadan sürün.  Meyvelerle süsleyin. Kremanın içine isterseniz eritilmiş beyaz çikolata katarak daha da lezzetlendirebilirsiniz. Kremadan biraz daha aromalı oluyor. Sade krema daha hafif bir lezzet veriyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder