Hint mutfağını sevenler için harika bir tavuk tarifim var. Piliç Tikka Hint mutfağından bir yemek. Çok aromatik ve çok lezzetli bir tavuk yemeği oldu. Baharatları kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben hem but kısmından hem de göğüs etinden yaptım. Nefis oluyor. Kızartma seviyor ve kızartarak yaparım derseniz göğüs bence daha uygun olur. Izgara tercih edenler ise kemiksiz but kullanabilirler. İşte tarifim:
Kaç Kişilik:
4-6 Kişilik
Piliç Tikka Malzemeleri:
- 800-1000 gram tavuk göğüs veya kemiksiz but eti
- 100 gram yoğurt
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (isterseniz)
- Veya 1 tatlı kaşığı kimyon
Piliç Tikka Nasıl Yapılır?
Tavuk etlerini iri parçalar halinde doğrayın. Izgara yapacaksanız biraz daha iri olsunlar.
Derin bir kaba alın. Üzerine tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırın. Üzerine kapatın.
Buzdolabında 10-12 saat bekletin. (vaktiniz yoksa 5-6 saat) Etleri bu karışımda ne kadar çok bekletirseniz o kadar lezzet kazanıyor ve yumuşak oluyor.
Daha sonra bol kızgın yağda 6-7 dakika kızartın.
Izgara yapacaksanız şişe dizin ve iyice nar gibi olana kadar pişirin.
Yine limon dilimleriyle ve otlarla servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder