Kaç Kişilik:
2-3 Kişilik
Kereviz Pane Malzemeleri:
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 yumurta
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Kereviz Pane Nasıl Yapılır?
- Kerevizin kabuklarını soyduktan sonra parmağınızdan ince dilimler halinde doğrayın.
- Halka halinde doğranan kerevizleri kaynamakta olan suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dk haşlayın.
- Haşlanan kerevizleri kağıt havlu serili tabağa alın, biraz tuz ve karabiberle tatlandırıp, hafif ılımaya bırakın.
- Ilıyan kerevizi sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
- Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.
Afiyet olsun.
NOT (Kereviz Panenin Püf Noktaları):
Yumurtayı 1 yemek kaşığı su ile çırpın, o zaman kıvamı
daha iyi oluyor. Her tabağa yarım çay kaşığı kadar tuz karıştırdım, daha
lezzetli oluyor. Kerevizi haşladığım suya da 1 çay kaşığı tuz ekledim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder