Çarşamba, Ekim 03, 2018

Kerevizi Böyle Denediniz mi? Kereviz Pane Tarifi



Kereviz pane tarifini kesinlikle çok beğeneceksiniz. Kereviz sevmeyenlere keyifle yedirebileceğiniz bir tarif. Bu metotla yani Pane metoduyla başka sebzeleri ve etleri de yapabilirsiniz. 

Kaç Kişilik:

2-3 Kişilik


Kereviz Pane Malzemeleri:

  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Kereviz Pane Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizin kabuklarını soyduktan sonra parmağınızdan ince dilimler halinde doğrayın.
  2. Halka halinde doğranan kerevizleri kaynamakta olan suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dk haşlayın.
  3. Haşlanan kerevizleri kağıt havlu serili tabağa alın, biraz tuz ve karabiberle tatlandırıp, hafif ılımaya bırakın.
  4. Ilıyan kerevizi sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
  5. Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.

Afiyet olsun.

NOT (Kereviz Panenin Püf Noktaları):

Yumurtayı 1 yemek kaşığı su ile çırpın, o zaman kıvamı daha iyi oluyor. Her tabağa yarım çay kaşığı kadar tuz karıştırdım, daha lezzetli oluyor. Kerevizi haşladığım suya da 1 çay kaşığı tuz ekledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder