Şerbetli tatlı tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Hira tatlısı hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli. Tokat yöresine ait bu tatlı, pratik olması nedeniyle hemen hemen her yerde biliniyor. Ben de bu meşhur şerbetli tatlıyı siz takipçilerim için hazırladım. Çayın yanında keyifle yiyebilir veya misafirinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.
7-8 kişilik
Hira Tatlısı Malzemeleri:
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik (üzerine bulamak için)
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
Hira Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayın. Şerbet kaynatılmadan hazırlanıyor. Şekerin çabuk erimesi için ılık su kullanabilirsiniz. Şerbet tatlıya dökülürken soğuk olacak.
- Hamurunu hazırlamaya gelince tatlıya şekil verdikten sonra üzerini bulayacağımız 1 su bardağı irmik hariç tüm malzemeyi derin bir kapta iyice karıştırın. Yumuşak güzel bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Yaklaşık 15 adet çıkıyor. Yine aynı sayıda fındık büyüklüğünde toplar yapın.
- Büyük topları avucunuzda uzatarak simit şeklinde halkalar yapın.
- Ayırdığımız irmiği yayvan bir kaba dökün. Her halkayı iyice irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
- Minik topları da irmiğe bulayın ve halkaların ortasındaki açık kısma koyarak şekli tamamlayın.
- İsterseniz başka şekilde de yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika yani tatlılar kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğuk şerbeti dökün. Servis etmeden evvel en az bir kaç saat bekletin.
Bu tür şerbetli tatlılar ertesi gün daha lezzetli oluyorlar.
Peki böyle yapsak sizce nasıl olur
YanıtlaSil