Bu elma reçeline bayılacaksınız. Değişik bir tat. Değişik bir lezzet. Bir kere deneyin müptelası olacaksınız. Malzemeleri yaz kış bulunabildiğinden her zaman yapabilirsiniz. Ben kışa hazırlık olarak yaptım ama o kadar beğenildi ki sanırım yaz kış mutfağımda olacak. Size de öneririm.
Kaç Kişilik:
800 gr.Elma Reçeli Malzemeleri:
- 3 adet orta boy yeşil elma
- 3 adet portakal
- 4 orta boy havuç
- 1 vanilya
- 1/2 limon suyu
- 500 gr. toz şeker
Elma Reçeli Nasıl Yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Portakalların suyunu sıkın. Havuçların suyunu katı meyve sıkacağı ile sıkın.
- Elmaları derin bir tencereye alıp, üzerine meyve sularını ilave edin. Üzerine toz şekeri katın ve yarım saat şekerin erimesi için bekletin.
- Yüksek ateşte tahta kaşıklı sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Tencere kenarlarında kaynama başladığı zaman ateşi kısıp 5 dakika pişirin. Limon suyunu katıp 5 dakika daha kaynatın.
- Reçelin suyu tahta kaşıktan su gibi akmamaya ve son damlalar yuvarlanarak yavaşça damlamaya başlarsa reçel olmuş demektir.
- Ocağı kapatıp vanilyayı katın ve iyice karıştırın. 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
- Önceden yıkanmış ve kurulanmış kavanoza doldurun.
- Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. Soğuyana kadar kapağı mühürlenecektir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder