Pazartesi, Ekim 15, 2012

Portakal ve Havuç Suyu ile Elma Reçeli Tarifi


ELMA REÇELİ TARİFİ / REÇEL TARİFLERİ / KİŞNİŞ OTU

Bu elma reçeline bayılacaksınız. Değişik bir tat. Değişik bir lezzet. Bir kere deneyin müptelası olacaksınız. Malzemeleri yaz kış bulunabildiğinden her zaman yapabilirsiniz. Ben kışa hazırlık olarak yaptım ama o kadar beğenildi ki sanırım yaz kış mutfağımda olacak. Size de öneririm.

Kaç Kişilik:

800 gr.

Elma Reçeli Malzemeleri:


  • 3 adet orta boy yeşil elma
  • 3 adet portakal
  • 4 orta boy havuç
  • 1 vanilya
  • 1/2 limon suyu
  • 500 gr. toz şeker

Elma Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayın.
  2. Portakalların suyunu sıkın. Havuçların suyunu katı meyve sıkacağı ile sıkın.
  3. Elmaları derin bir tencereye alıp, üzerine meyve sularını ilave edin. Üzerine toz şekeri katın ve yarım saat şekerin erimesi için bekletin. 
  4. Yüksek ateşte tahta kaşıklı sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
  5. Tencere kenarlarında kaynama başladığı zaman ateşi kısıp 5  dakika pişirin. Limon suyunu katıp 5 dakika daha kaynatın. 
  6. Reçelin suyu tahta kaşıktan su gibi akmamaya ve son damlalar yuvarlanarak yavaşça damlamaya başlarsa reçel olmuş demektir.
  7. Ocağı kapatıp vanilyayı katın ve iyice karıştırın. 10 dakika kadar soğumasını bekleyin. 
  8. Önceden yıkanmış ve kurulanmış kavanoza doldurun. 
  9. Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. Soğuyana kadar kapağı mühürlenecektir.
  10. Afiyet olsun.

NOT (Elma Reçeli Püf Noktaları): 

Reçelle ilgili çok şey söyleyemeyeceğim. Genel anlamda tüm reçel yapımlarında karşımıza çıkan sorun şekerlenmedir. Çilek reçeli tarifinde de bahsettiğim gibi bunun çaresi çok kolay. Reçeli tekrar tencereye alın. 1 yemek kaşığı limon suyu ilave ederek 1-2 dakika tekrar kaynatın. Bu kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder