Sayfalar

7 Ağustos 2012 Salı

ZENCEFİLLİ KURABİYE

Zencefili severim. Ya siz? Özellikle soğuk algınlığında çayıma bir dilim zencefil eklerim. Rahatlatır, terletir, mide bulantısını önler, ağrılara iyi gelir.
Zencefilin değişik hafif acı hoş bir tadı ve kokusu vardır.Çorbalara, keklere, kurabiyelere hoş bir tat verir. Şimdi zencefil severlerin hoşuna gidecek bir kurabiye tarifi vereceğim.
ZENCEFİLLİ KURABİYE TARİFİ:
6-8 Kişilik
Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı un(15 tepeleme yemek kaşığı)
  • 1 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı rende veya toz zencefil
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 8 yemek kaşığı pekmez
  • 125 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • üstüne serpmek için toz şeker(isteğe göre)
Esmer şekerle tereyağını krema haline gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtayı ilave edin.
Sonra tarçını, zencefili, pekmezi, vanilyayı ekleyip çırpın. Unu yavaş yavaş ekleyin ve ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Fırını 160 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurdan kaşık yardımıyla parçalar koparıp aralıklı olarak tepsiye dizin.
İsterseniz üzerine toz şeker serpip önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15- 17 dakika pişirin. Afiyet olsun.
NOT: Kurabiyeyi isterseniz ceviz veya fındık ilave ederek yapabilirsiniz. Ben bir kaç tane cevizli yaptım. Çok güzel oldu.
ÖLÇÜLER: Bazı tariflerimde kullandığım tepeleme yemek kaşığı ibaresi, yemek kaşığını malzemeye rastgele daldırıp çıkarttıktan sonra,  kaşığı hafifçe 1-2 kere sert bir yere tıklattığınızda kaşık üstündeki fazlalığın birazının döküldükten sonra kalan miktardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...