Şimdi fotoğrafa bakınca zaten bildiğimiz bir rulo çörek diyeceksiniz. Değişik bir şeyi yok diyeceksiniz. Her yerde gördüğünüz ve mutlaka tattığınız bir tuzlu rulo çörek gibi görecek ve ilginizi çekmeyecek. Olabilir. Ama ben bir kerecik de olsa denemenizi tavsiye ediyorum.
Çörek ağzınızda erirken size hissettirdiği bildiğiniz aşina olduğunuz bir tat olmayacak. Hamurunun biberli tadı, soğanla ve maydanozla ve kaşarla birleşip içindeki köriyle bütünleşerek o kadar hoş değişik bir tat ortaya çıkarıyor ki.
İkram ettiğiniz ev halkı ve misafirleriniz içinde ne olduğunu merak edecekler. Pizza, pide, çörek, baharatlı bisküvi yada hepsinin karışımı bir tat. Evet yani kısacası lütfen deneyin. Herkesin hoşuna gidecek.
SOĞAN VE MAYDANOZLU, KAŞARLI ÇÖREK:Çörek ağzınızda erirken size hissettirdiği bildiğiniz aşina olduğunuz bir tat olmayacak. Hamurunun biberli tadı, soğanla ve maydanozla ve kaşarla birleşip içindeki köriyle bütünleşerek o kadar hoş değişik bir tat ortaya çıkarıyor ki.
İkram ettiğiniz ev halkı ve misafirleriniz içinde ne olduğunu merak edecekler. Pizza, pide, çörek, baharatlı bisküvi yada hepsinin karışımı bir tat. Evet yani kısacası lütfen deneyin. Herkesin hoşuna gidecek.
8 adet
Malzemeler:
Hamuru için:
- 12 tepeleme yemek kaşığı un
- 10 yemek kaşığı süt
- 5 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 50 gr. tereyağı
- 6 adet taze soğan
- yarım demet maydanoz
- 4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
Diğer tarafta içini hazırlamak için yeşil soğanı temizledikten ve iyice yıkadıktan sonra ince kıyın. Maydanozu da aynı şekilde kıyın. Kaşarı rendeleyin.
Bir tavaya tereyağını koyup eritin. Yeşil soğanları ilave edin. 5-6 dakika yumuşayana kadar soteleyin. Maydanozları katın. Tuz ve köriyi katın. Ocaktan alın ve soğuyunca rende kaşarı ilave edin.
Bir tavaya tereyağını koyup eritin. Yeşil soğanları ilave edin. 5-6 dakika yumuşayana kadar soteleyin. Maydanozları katın. Tuz ve köriyi katın. Ocaktan alın ve soğuyunca rende kaşarı ilave edin.
Dinlendirdiğiniz hamuru unladığınız bir zeminde merdane yardımıyla yaklaşık 30 cm ebadında pizza hamuru gibi açın. İncelik her tarafında eşit olsun.
İç harcı üstüne eşit şekilde yayın. Sonra bir bıçak yardımıyla sekiz eşit parçaya bölün.
Geniş kısımlarından başlayarak ince uç kısma doğru rulo şeklinde sarın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine toz kırmızıbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Pişer pişmez fırından alın. Yoksa kenarlarından eriyip akan peynir yanmaya başlıyor. Afiyet olsun.
İç harcı üstüne eşit şekilde yayın. Sonra bir bıçak yardımıyla sekiz eşit parçaya bölün.
Geniş kısımlarından başlayarak ince uç kısma doğru rulo şeklinde sarın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine toz kırmızıbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Pişer pişmez fırından alın. Yoksa kenarlarından eriyip akan peynir yanmaya başlıyor. Afiyet olsun.
NOT: Özellikle söylemek istediğim körinin çok baskın bir baharat olması. Çünkü köri bir çok baharatın karışımından oluşan bir baharatlar bütünü.
Orijinalinde 1 tatlı kaşığı köri kullanılıyordu. O şekilde yaptığım çöreklerde köriyi çok fazla buldum. O yüzden yarım çay kaşığına indirdim.
Siz isterseniz dahada az, bir tutam kadar ilave edebilirsiniz. Size kalmış.
Orijinalinde 1 tatlı kaşığı köri kullanılıyordu. O şekilde yaptığım çöreklerde köriyi çok fazla buldum. O yüzden yarım çay kaşığına indirdim.
Siz isterseniz dahada az, bir tutam kadar ilave edebilirsiniz. Size kalmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder