Sayfalar

10 Aralık 2012 Pazartesi

KREMALI FIRIN PATATES

Patatesle yaptığınız ve  kötü olmuş, tatsız olmuş denilen bir yemeğiniz oldu mu? Cevabınızın hayır olduğuna o kadar eminim ki. Patates dünyadaki en harika besinlerden birisi. İşte birazdan sizlerle paylaşacağım tarifte patatesle yapılan lezzetli yemeklerden sadece bir tanesidir. Et yemeklerinin yanına harika gider. Sofranızdan nefis olmuş nidaları yükselecek emin olun. Sevgilerle.

KREMALI FIRIN PATATES:
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 kg patates (5 orta boy)
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı rende kaşar
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patateslerin kabuklarını soyup, halka şeklinde dilimleyin.
Bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Patates halkalarını düzgünce dizin.
Bir kaba kremayı, sütü, yumurta ve kaşarın 1/3 nü katın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Bir çatalla çırparak yumurtanın iyice dağılmasını sağlayın. Bulamacı patateslerin üzerine dökün.
Kabın üstünü folyoyla kapatarak fırına yerleştirin. 40 dakika pişirin.
Sürenin sonunda folyoyu çıkarıp rende kaşarı her yerine serpin. Kaşarlar kızarana kadar 5-6 dakika daha fırında pişirin.
5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. 
NOT: Bu tarif yumurta kullanılmadan da yapılabiliyor. Bir de muskat cevizi de çok yakışıyor. Bir tutam katmanız yeterli oluyor. 

2 yorum:

  1. İçine krema ve patates giren herşey gibi harikaydı! Ellerine sağlık...:)))

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun kuzum. Bende çok beğendim. Bence fırında krema ve peynirle birde beşamel sos ve peynirle yapılan her şey çok lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...