KARNABAHAR MUSAKKA / Kişniş Otu

Cumartesi, Ocak 05, 2013

KARNABAHAR MUSAKKA


İçinde bulunduğumuz kış aylarında yemeği yapılabilecek çok fazla kış sebzesi maalesef yok. Genellersek Lahanagiller denilen, Lahana, Karnabahar ve Brokoli başta gelen kış sebzeleri. Ve yine genellersek pekte sevilmeyen yada çok tüketilmeyen sebzeler. Oysa her biri tek başına şifa kaynağı. Özellikle çağımızın bela hastalığı kansere karşı koruyucu sebzeler. İşte bunu bilmenin bilinciyle sizlerle yeni bir karnabahar yemeği paylaşmak istedim. Sizlerden ricam, basit, ucuz elinizin altındaki şifa kaynaklarını mümkün olduğunca fazlaca mutfağımıza sokalım. Tüm gıdaların mevsiminde yenilmesi gerektiğini unutmayalım. Sağlıklı bir yaşam, sağlıklı yiyeceklerden geçer. İşte bugünkü tarifimde sağlık deposu, lezzetli Karnabahar. Lütfen yapın derim.
KARNABAHAR MUSAKKA:
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 kg. karnabahar
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 adet çarliston yada sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2,5 su bardağı su

  • Karnabaharı ortadaki sert kısmından keserek küçük çiçeklere ayırın. Bol suda yıkayıp süzün. 
  • Kuru soğanı ve biberi yemeklik doğrayın. Bir tencereye  yağı koyun. Isınınca soğanı ve biberi katıp sararıncaya kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip kıyma renk değiştirene kadar kavurun. Salçayı ekleyin. Bir kaç defa karıştırdıktan sonra karnabaharları kıymalı için üstüne yayın. 
  • Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Mümkünse sıcak su ilave edin. Kaynara çıkınca ateşi kısıp, 20-25 dakika pişirin. 
  • 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder