Bugün yemek olarak ne yapmalıyım diye bunalıp dururken, dondurucuda ki tavuklar aklıma geldi. Onları yaptım. Yanına da makarna yapayım dedim ama maalesef evde makarna yokmuş. Neyse pilav yaparım dedim, Canım her zaman yaptığım pilav yerine yeni bir tarif denemek istedi.
Sonuç olarak şimdi sizlerle paylaşacağım Havuçlu Pilavı yaptım. Güzel değişik bir pilav. Gerçi benim yaptığım domates soslu tavukla pek uyum sağlamadı. Bence köfte, tavuk şiş veya ızgara tavukla yada etle yani soslu olmayan bir etle daha iyi gider diyorum. Ailecek kararımız bu yönde oldu. Sizlere de tavsiye ederim. Lütfen deneyin.
HAVUÇLU PİLAV:Sonuç olarak şimdi sizlerle paylaşacağım Havuçlu Pilavı yaptım. Güzel değişik bir pilav. Gerçi benim yaptığım domates soslu tavukla pek uyum sağlamadı. Bence köfte, tavuk şiş veya ızgara tavukla yada etle yani soslu olmayan bir etle daha iyi gider diyorum. Ailecek kararımız bu yönde oldu. Sizlere de tavsiye ederim. Lütfen deneyin.
3-4 Kişilik
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı sivri biber
- 1 adet havuç
- 1 tepeleme yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çay kaşığı ucuyla tarçın
- 1 adet domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Pirinci ayıklayın ve tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayın ve süzün. Havucu rendeleyin. Domatesi de rendeleyin. Kuş üzümlerinin varsa çöplerini temizleyip yıkayın. Kuru soğanı küçücük yemeklik doğrayın. Sivri biberi de küçük doğrayın.
Bir tencereye yağları koyun. Eriyince dolmalık fıstıkları ardından doğradığınız kuru soğanları ekleyin. İkisi de sararıncaya kadar kavurun.
Rende havuç ve doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümlerini ekleyin. Tarçın ve rende domatesi katın. Tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri de ekleyip suyu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
5-6 dakika demlendirdikten sonra servis ediniz.
Bir tencereye yağları koyun. Eriyince dolmalık fıstıkları ardından doğradığınız kuru soğanları ekleyin. İkisi de sararıncaya kadar kavurun.
Rende havuç ve doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümlerini ekleyin. Tarçın ve rende domatesi katın. Tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri de ekleyip suyu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
5-6 dakika demlendirdikten sonra servis ediniz.
NOT: İsterseniz dolmalık fıstık ve kuş üzümünü katmadan pişirebilirsiniz. Güzel bir sebzeli pilav olur. Pişerken suyunu arada kontrol edin. Gerçi öncesinde tuzlu suda beklettiğiniz için suyu yeterli gelecektir ama yine de gözünüz pilavda olsun. Pişerken fazla karıştırmamaya dikkat ediniz. Pirinçler kırılabilir, lapa olabilir. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder