Harika oldu.
YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI
4 Kişilik
Malzemeler:
- 1 kg yeşil fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeşil fasulyelerin uç kısımlarını ayıklayıp bir kaç parçaya bölün. Kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika pişirin. Süzün. Soğanları küçük yemeklik doğrayın.
- Mümkünse dibi yapışmayan bir tencere veya tavada yağı ısıtın ve soğanları kavurun. Suyunu iyice süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin. 5-6 dakika kavurun.
- Bir kaseye kırdığınız ve iyice çırptığınız yumurtaları döküp hızlıca karıştırın. Fasulyelerin her yerine yayılsın. 1-2 dakika yumurtalar pişene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Yumurtayı daha fazla kullanabilirsiniz. Ben fasulyenin daha baskın olmasını sevdiğim için 2 adet kullandım. Tereyağı yerine sadece sıvı yağla da yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder