YUMURTALI YEŞİL FASULYE / Kişniş Otu

Çarşamba, Haziran 26, 2013

YUMURTALI YEŞİL FASULYE

Kolay yemek tarifleri, fasulye kavurması, taze fasulye yemeği, yumurtalı taze fasulyeBugün sizlere çok basit bir tarif vereceğim. Yeşil fasulye kavurması. Geçen gün ızgara etin yanına yaptım.
Harika oldu.
YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 kg yeşil fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  1. Yeşil fasulyelerin uç kısımlarını ayıklayıp bir kaç parçaya bölün. Kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika pişirin. Süzün. Soğanları küçük yemeklik doğrayın.
  2. Mümkünse dibi yapışmayan bir tencere veya tavada yağı ısıtın ve soğanları kavurun. Suyunu iyice süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin. 5-6 dakika  kavurun.
  3. Bir kaseye kırdığınız ve iyice çırptığınız yumurtaları döküp hızlıca karıştırın. Fasulyelerin her yerine yayılsın. 1-2 dakika yumurtalar pişene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Yumurtayı daha fazla kullanabilirsiniz. Ben fasulyenin daha baskın olmasını sevdiğim için 2 adet kullandım. Tereyağı yerine sadece sıvı yağla da yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder