KAĞIT KEBABI:
4 KişilikMalzemeler:
- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1-2 adet patates
- 1 adet kabak
- 10-15 adet yeşil fasulye
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan ya da 10 adet arpacık soğan
- 1 adet küçük kereviz (isteğe bağlı)
- 2-3 adet acı veya tatlı sivri biber
- 1-2 adet domates ya da 10 adet kiraz- kokteyl domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Kabak, patates, havuç ve kerevizin kabuklarını soyun. Kuşbaşı et büyüklüğünde parçalara bölün.
- Yeşil fasulyelerin uçlarını temizleyip, bir kaç parçaya bölün.
- Domatesler büyükse kabuğunu soyup sebzeler gibi karelere bölün. Minik domateslerse bölmeden yada 2 ye bölüp koyabilirsiniz.
- Bir kasede tüm sebzeleri karıştırın. Tuzun yarısını, kimyonu ve karabiberi kat. Tekrar karıştır.
- Fırını 200 dereceye ayarlayın, ısıtın. Kuşbaşı eti, tereyağında 5-6 dakika kavurun. Tuzun kalanıyla tuzlayın. Yağlı kağıdı yaklaşık 2 karış olacak şekilde ve 2 kat kesip hazırlayın. 4 kişilik olacağından 4 tane hazırlayın. Ortalarına sebzeleri eşit olarak bölün. Üstlerine de etten koyun ve yandaki resimdeki gibi her yerleri tamamen kapanacak şekilde katlayıp kenarlarını da kıvırarak paket yapın. Fırında yanmasını önlemek için kağıtların üstünü yağlayın.
- Fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içine tepsinin her yerini ıslatacak şekilde 2 -3 su bardağı su dökün. Önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika kağıtların üstü kızarana kadar pişirin. Pilav eşliğinde servis yapın.
NOT: Bu yemekte önemli olan istediğiniz sebzelerin olması. Miktarı, tuzu veya baharatı sizin zevkinize kalmış. Bir de et dana eti olursa sotelerken yarım su bardağı su ile 15-20 dakika pişirmeniz gerekecek. Yoksa etiniz sert olur. Eğer yağlı kağıtta yapmak istemezseniz, tarifin aynısını uygulayıp, fırın kaplarında yada güveçlerde yapabilirsiniz. Fırına koymadan önce üzerini hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile iyice kapatmanız gerek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder